secundair logo knw 1

Colsen is een Zeeuws familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar werkt aan innovatieve oplossingen op het gebied van water, energie en milieu. “Alle diensten en projecten moeten een positieve milieu-impact hebben”, zegt Jurgen Brekelmans, directeur bij Colsen.

Voor het ontwateren van bentoniet, boorslib en vaste vervuilende delen zoals zand, stenen en andere afvalstoffen ontwikkelde het ESEP Milieutechniek een ontwateringscontainer. De container moet transportkosten besparen en energiezuinig het vuil onttrekken. “We sorteren voor op strengere regelgeving”, zegt Emile Bruschinski, directeur van ESEP Milieutechniek.

Het innovatieve regenwatersysteem van JustNimbus vangt regenwater op voor hergebruik. De all-in-one unit is voorzien van alle componenten die een regenwatersysteem nodig heeft en is geautomatiseerd. “Het is een plug & play systeem”, zegt Iwan Fransen, eigenaar van JustNimbus.

Bio-GAK is een nieuwe methode om microverontreinigingen en fosfaat uit rioolwater te halen. De pilot is geïnitieerd door Brightwork en wordt, in nauwe samenwerking met Waterschap Vechtstromen, NieuWater en RWB Water, getest op de rwzi in Emmen. “Het verwijderen van microverontreinigingen én fosfaat is interessant voor waterschappen”, zegt Hans Wouters, ceo van bedrijf.

Biocompact levert producten om overmatig watergebruik in de sanitaire ruimte te voorkomen. Momenteel wordt in Nederland 20 procent van ons drinkwater gebruikt voor toiletspoelbeurten. Roderick Standaart, eigenaar van biocompact, wil daar verandering in brengen. “Is het de vraag of we te weinig water hebben of juist te veel verbruiken. Wij geloven vooral in het laatste.”

Duikresort Buddy Dive Bonaire maakt gebruik van een door Aquastill ontwikkelde duurzame ontziltingstechniek. Aquastill gebruikt restwarmte van generatoren om zeewater te ontzouten. “Onze installaties besparen enorm veel elektriciteit”, zegt Jeroen Dijkstra, business development manager bij Aquastill.

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.