0
0
0
s2smodern

Terwijl de rest van Nederland in de zomer van 2016 vakantie aan het vieren was, waren twintig enthousiaste waterkwaliteit specialisten - op vrijwillige basis en persoonlijke titel - vrienden aan het maken in een tot dan toe nog wat onbekende wereld: de wereld van banken, apotheken, supermarkten, natuurverenigingen en ‘gewone’ burgers. De opbrengst van deze inspanning is een bundel met soms verrassende essays en interviews.

WOK IIIKlaar om gelezen en benut te worden tijdens het derde congres ‘Waterkwaliteit op de Kaart’ in Amersfoort.

Download hier de bundel:
Nieuwe vrienden - Inspiratie voor de Delta-aanpak Waterkwaliteit

Wat zit er achter deze inspanning? Wat bezielde hen? Twee jaar terug sloegen diezelfde specialisten de handen ineen en maakten een belangrijk gebaar of misschien wel een vuist: Waterkwaliteit moet op de kaart! Het eerste congres ‘Waterkwaliteit op de kaart’ in 2014 sloeg aan en hun boodschap ook. Goed nieuws en het jaar daarop gingen ze weer een stapje verder in hun streven deze boodschap uit dragen. Weer een congres, maar ook een bijeenkomst met een licht gevoel van tekort.

Wie waterkwaliteit serieus op de agenda zet moet nieuwe coalities sluiten, allianties aangaan met andere werelden die net zo veel belang hebben bij een goede waterkwaliteit. Niet alleen praten over, maar vooral mét deze potentiele nieuwe vrienden.

WOKIII nwe vriendenDe handschoen is opgepakt en onze verwachtingen zijn wederom hoog. Door samen op te trekken en hardop na te denken wordt het belang van een goede waterkwaliteit meer dan gediend. Zo worden nieuwe netwerken benut, experimenten gestart, blijven koplopers en vroege volgers enthousiast en worden wellicht nieuwe beleidsinstrumenten ontwikkeld.

We bedanken iedereen die meegedaan heeft, vooral onze nieuwe partners (in spe), enorm voor hun tijd en belangstelling.

Veel leesplezier en tot volgende jaar; het vierde congres van Waterkwaliteit op de Kaart?