0
0
0
s2smodern

Green Deal Groene Daken heeft de resultaten van vier jaar samenwerking aangeboden aan Deltacommissaris Peter Glas. Dit krijgt een vervolg in het Nationaal Daken Plan (NDP), met een aftrap tijdens de Werkconferentie ‘Groen reikt blauw de hand - Bouwen aan het dak van de toekomst'. Nieuwe NDP-partners zijn welkom. De Werkconferentie was op 25 september 2019 bij Waternet in Amsterdam.

gdgd het dak verbindt a

‘Groen reikt blauw de hand - Bouwen aan het dak van de toekomst'

In mei presenteerde de Green Deal Groene Daken haar resultaten aan Deltacommissaris Peter Glas. De veertig deelnemende overheden, bedrijven en kennisorganisaties vierden de successen van ruim vier jaar samenwerking. Met hun streven naar meer en betere groene en blauwe daken, zetten zij de meetbare effecten op een rij, brachten innovaties in kaart, en schreven een Handreiking Natuurdaken.

Werkconferentie Nationaal Daken Plan

Het Nationaal Daken Plan is de opvolger van de Green Deal Groene Daken, en zal net als de GDGD door middel van kennisuitwisseling en het bundelen van krachten het groene daklandschap verder ontwikkelen. Natuurlijk draagt ook het Nationaal Daken Plan bij aan klimaatadaptatie, biodiversiteit en gezondheid.

Met partners en Nieuwe Vrienden hebben we op 25 september 2019 verder gebouwd op het zaaigoed van de GDGD. We hebben het Nationaal Daken Plan stevig in de steigers gezet door maatschappelijke opgaven en nieuwe invalshoeken en doelgroepen te verbinden.

Zie de terugblik: Slim combineren voor meer groene daken

Download het GDGD Legacy document, de Handreiking Natuurdaken en andere publicaties via Greendealgroenedaken.nl | publicaties


Werkconferentie ‘Groen reikt blauw de hand - Bouwen aan het dak van de toekomst' op 25 september 2019 werd georganiseerd door het Nationaal Daken Plan, KNW Waternetwerk en STOWA, en vond plaats bij Waternet in Amsterdam.

Nieuwe partners - gemeenten, waterschappen, provincies, bedrijven, woningcorporaties, bouwers, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven - zijn van harte uitgenodigd om mee te doen:

  • Sluit je aan en benut samen met ons het dakenlandschap
  • Ontwikkel, test, deel en vermenigvuldig je successen en ideeën binnen het Nationaal Daken Plan!

Meer informatie
Nationaal Daken Plan - Werkconferentie 25 september 2019

Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maak samen met ons het dakenlandschap groener!

 


Meer KNW & Watersector events