Colors: Orange Color
10 okt   Terugblik: Workshop Calamiteiten in persleidingen - Het lek boven water!
31 okt   KNW Seminar: Water in de 21e eeuw
1 nov   KNW Seminar internationaal: Water en Sanitatie Masterplan voor Manilla
4-8 nov   AIWW 2019 - Amsterdam International Water Week, met oa de Fitterijwedstrijden tijdens Aquatech Vakbeurs 2019
26 nov   CoP Themadag: Water in de stad - kansen en dilemma's bij beheer en onderhoud
29 nov   KNW Najaarscongres 2019: Droogte - een andere kijk op waterbeheer, met oa de uitreiking van de Waternetwerk Scriptieprijs 2019
AGENDA   2020
.. jan
   Workshop Calamiteiten in persleidingen - 2e editie
11 juni   TG Water&IT: BIM, verder dan ontwerpen
     

Voor deze events gelden de algemene voorwaarden van KNW

We hebben uitgebreide transportsystemen voor ons drinkwater en afvalwater. Hoe zorgen we dat lekkages en leidingbreuken worden voorkómen en opgelost? We deelden ervaringen tijdens een zeer geslaagde workshop op donderdag 10 oktober 2019 bij PWN in Heemskerk; lees verder voor programma en presentaties. (Deze workshop wordt opnieuw aangeboden in januari 2020, aanmelding is nu al mogelijk!)

Hoe kunnen wij als Waterorganisaties samen met anderen vormgeven aan de samenleving in de 21e eeuw? Hoe voorkomen we bijvoorbeeld dat water een (politiek) strijdpunt wordt? Veranderende eisen en wensen vanuit de samenleving vragen om nieuwe afstemming en samenwerking. KNW Masterclass ism SDRG op donderdag 31 oktober 2019 in Leiden.

Voor metropool Manilla en het omliggende stroomgebied wordt een groot 'Manila Bay Sustainable Development Master Plan' (MBSDMP) opgesteld. Grote uitdaging in een dichtbevolkt gebied, dat bovendien regelmatig getroffen wordt door cyclonen, aardbevingen en overstromingen. Wat zijn de lessons learned? Terugblik KNW Seminar ism Deltares, vrijdag 1 november 2019 in Delft.

De Waterbedrijven gaan tijdens de Aquatech Vakbeurs weer de strijd met elkaar aan tijdens de Fitterijwedstrijden. Dit jaar doen 60 teams mee, met in totaal 170 deelnemers. Er zijn wedstrijden voor leerlingen, dames, heren en directies (5-8 nov) en de wereldkampioenschappen (6 nov) met de nationale kampioenen van UK, USA en NL.

Themadag CoP Beheer en Onderhoud over 'Water in de stad'. Klimaatverandering en andere ontwikkelingen vragen om een nieuwe stedenbouwkundige inrichting, én om afstemming en aanpassingen van beheer en onderhoud. Themadag met praktijkvoorbeelden, dilemma's en oplossingen - dinsdag 26 november 2019 in Rotterdam.

Is droogte een probleem dat iedereen raakt? JA! Internationaal, nationaal en lokaal, en van producenten tot consumenten. Tijdens het Najaarscongres zullen bevlogen experts hun visie geven op het droogtevraagstuk. Droogte vraagt om een nieuwe aanpak! KNW Najaarscongres, vrijdag 29 november 2019 in Nijkerk.

Het Bouw Informatie Model (BIM) wordt gebruikt in de ontwerpfase. Maar zou het model ook ingezet kunnen worden in de exploitatiefase? Themagroep Water&IT deelt ideeën en zoekt voorbeelden uit andere sectoren tijdens een pizza-sessie op 11 juni 2020.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het