De laatste Zwakke Schakel van de Nederlandse kust wordt versterkt met zand: Building with nature. Excursie naar de zeewering in Petten met een kijkje achter de schermen van de Hondsbossche Duinen - 16 september 2019.

zeewering petten hwbp

Zwakke Honds Bossche- en Pettemerzeewering worden sterke Hondsbossche Duinen

Er is een intensief traject vooraf gegaan aan de keuze om de laatste Zwakke Schakel van de Nederlandse kust te versterken met zand: Building with nature.

We maken je graag deelgenoot van de overwegingen die hieraan ten grondslag liggen, geven een kijkje in de keuken van de intensieve voorbereiding, samenwerking, planproces en tonen natuurlijk met trots het resultaat.

Anita Willig en Ben Eenkhoorn van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zullen vertellen over de totstandkoming en vervolgens de ontwikkeling van dit fraaie stukje nieuw Nederland. Uiteraard ga je het ook zelf beleven. Stap de oude Pettemerzeedijk over en ervaar hoe het is om op een breed, natuurlijk ingericht strand- en duingebied te lopen.

Een middagvullend programma waarvoor we je graag uitnodigen in het bezoekerscentrum Zand tegen Zee in Petten. Na afloop sluiten we af bij 'Strandpaviljoen Zee en Zo' in Petten.

Programma

13:00 - Inloop
13:00 - Inleidingen van Anita Willig en Ben Eenkhoorn over Zand tegen Zee / HWBP project
14:30 - Pauze en bezoek aan Bezoekerscentrum Zand tegen Zee
15:00 - Bezoek aan strand en duinen
17:30 - Afsluitende borrel in Strandpaviljoen Zee en Zo

Excursie zeewering Petten: Hondsbossche Duinen

  • datum: 16 september 2019.
  • tijd: 13:00 - 17:30 uur, met borrel na afloop
  • locatie: Bezoekerscentrum Zand tegen Zee in Petten (Strandweg 4, 1755 LA Petten)
  • deelname is gratis voor KNW-leden, niet-leden betalen €25
  • aanmelden: via het Registratieformulier

Organisatie
KNW Themagroep Ruimte en Water


Meer KNW & Watersector events

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het