KNW Waternetwerk reikt jaarlijks drie prijzen uit: de Waternetwerk Scriptieprijs (bachelor en master), de MBO-prijs (MBO3 en MBO4 studenten) en de H2O-prijs voor vakartikelen.

Waternetwerk Scriptieprijs

banner scriptieprijsDe Waternetwerk Scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het KNW Najaarscongres, en is ingesteld om HBO- en WO-studenten te helpen zich te profileren in de watersector.

Er is zowel een Bachelor-prijs als een Master-prijs, en per categorie wordt een 1e, 2e en 3e prijs toegekend.

De 1e prijs bedraagt 600 euro, de 2e prijs is 300 euro en de 3e prijs is 100 euro. De winnaars ontvangen daarnaast een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW Waternetwerk, en de 1e prijs winnaars mogen een artikel over hun scriptie publiceren in Vakblad H2O.

 

Inschrijving voor KNW Scriptiepijs 2020

Studenten die in studiejaar 2019/2020 hun afstudeerscriptie (Bachelor of Master) schrijven over een wateronderwerp, kunnen meedoen en hun scriptie insturen voor 1 augustus. De prijzen worden uitgereikt tijdens het KNW Najaarscongres in november. Deelname staat ook open voor internationale studenten die hun studie volgen aan een Nederlandse universiteit of hogeschool.

Download het Reglement en het Inschrijfformulier, en stuur het formulier met de scriptie (in pdf) voor 1 augustus 2020 naar het KNW secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

KNW Scriptieprijs 2019

Winnaars van de KNW Scriptieprijs 2019 zijn Nick van der Voort (Bachelor scriptie, UT) en Ties van der Heijden (Master scriptie, TUD).

Zie KNW Scriptieprijs 2019 voor de complete uitslag, alle genomineerden en hun vlogs, én de artikelen van de winnende scripties in Vakblad H2O.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het KNW Najaarscongres op 29 november 2019. De genomineerden presenteerden daar hun scriptie met een pitch, waarna de jury de winnaars bekend maakte.

NC2019 scriptieprijs 2

 

KNW Scriptieprijs 2018

Bachelor-Scriptieprijs 2018 is gewonnen door Marco Aldershof en Paul Sinnema (Hanzehogeschool Groningen) met hun scriptie 'Building with Nature in de Waddenzee'

Master-Scriptieprijs 2018 is gewonnen door Ileen van den Berg (TU Delft) met haar scriptie 'Effect of irregularities in the under layer on the stability of XblocPlus concrete armour unit'

Zie Waternetwerk Scriptieprijzen 2018

1811 NC07b

 

De Waternetwerk Scriptieprijs wordt gesponsord door de Nederlandse Waterschapsbank.

nwb bank


Zie ook de Waternetwerk MBO-prijs voor studenten MBO3 en MBO4, en de H2O-prijs voor het beste vakartikel in Vakblad H2O.