KNW reikt jaarlijks de Waternetwerk MBO-prijs uit. Deze nieuwe prijs is in 2020 ingesteld in samenwerking met de MBO-opleidingen. Hiermee willen we de belangrijke koppeling tussen onderwijs en praktijk versterken, MBO-studenten waarderen voor hun (eind)opdracht op het vakgebied water en hen aanmoedigen om een baan te zoeken in de watersector.

KNW MBO prijs a

Inschrijving voor MBO-prijs 2021

Heb je je eindopdracht al klaar? Dan kun je die nú al insturen voor de MBO-prijs 2021 die in het najaar wordt uitgereikt.

Zie het Reglement MBO-prijs (update jan 2021) en stuur je eindopdracht in via het online aanmeldformulier.

Winnaars MBO-pijs 2020

Wie heeft in 2020 de MBO-prijs gewonnen? De digitale prijsuitreiking was op vrijdag 20 november en de winnaars waren:

 • 1e prijs: Shanelle Steijn (Aeres Almere) - Bestrijdingsplan ongelijkbladig vederkruid
 • 2e prijs: Bart Werkhoven (Nova College) - Renovatie koelwater innamestation
 • gedeelde 3e prijs: Ingo van Veghel (Aeres Almere) - Determineren van Macrofauna; en Vincenzo Naviglio (Aeres Almere) - Vegetatieonderzoek Natte Teelt bij de Boer

Zie Winnaars MBO-prijs 2020 voor posters, video pitch en terugblik op de prijsuitreiking.

De Waternetwerk MBO-prijs wordt mogelijk gemaakt door de Werkgeversvereniging Waterbedrijven.

WWb


KNW Waternetwerk reikt verschillende prijzen uit: naast de MBO-prijs, ook de Waternetwerk Scriptieprijs voor HBO en WO studenten, en de H2O-prijs voor het beste vakartikel in Vakblad H2O.


Over de Waternetwerk MBO-prijs

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste MBO3 en de beste MBO4 (eind)opdracht op het gebied van water. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een landelijk event, zoals een waterpraktijkdag of het KNW Najaarscongres.

MBO-studenten, of hun begeleiders, kunnen de (eind)opdracht insturen. De scriptie is minimaal met een 8 (‘goed’) gewaardeerd door de opleiding.

De winnaars ontvangen een prijs en een oorkonde. De eerste prijs bedraagt €600, de 2e prijs €300 en de 3e prijs €100, plus een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW Waternetwerk.

Zie het Reglement MBO-prijs. Contact: KNW secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beoordeling - De jury beoordeelt de ingestuurde (eind)opdrachten en kiest de winnaars. De (eind)opdrachten worden vertrouwelijk behandeld, en informatie uit de (eind)opdracht wordt slechts gepubliceerd na overleg met en toestemming van het betreffende stagebedrijf.

De genomineerden wordt gevraagd een poster te maken over hun (eind)opdracht. De jury kijkt naar:

 • bruikbaarheid voor de (water)praktijk, ofwel de uitvoerbaarheid voor het bedrijf
 • kwaliteit van de aanpak en kwaliteit van de rapportage
 • is het vernieuwend?
 • wijze van presenteren

MBO-opleidingen die relevant zijn voor de watersector zijn onder meer: werktuigbouw, installatietechniek, elektrotechniek, watermanagement, inspecteur leefomgeving en engineering.

Jury MBO-prijs

 • Jan Willem Mulder (Evides Industriewater)
 • Rene Lambregts (Brabantse Delta)
 • Vincent van der Linden (Wateropleidingen)
 • Johan van Vliet (Waternet)
 • Gerda Brilleman-Brondijk (Waterbedrijf Groningen)

KNW MBO prijs b


Zie ook de Waternetwerk Scriptieprijs voor BSc en MSc studenten, en de H2O-prijs voor het beste vakartikel in Vakblad H2O.