KNW gaat de Waternetwerk MBO-prijs uitreiken. Deze nieuwe prijs is ingesteld om meer aandacht te vragen voor MBO-opleidingen en werk in de watersector, en de belangrijke koppeling tussen onderwijs en praktijk. En natuurlijk om MBO-studenten in het zonnetje te zetten.

KNW Waternetwerk reikt jaarlijks drie prijzen uit: de MBO-prijs (MBO3 en MBO4 studenten), de Waternetwerk Scriptieprijs (bachelor en master) en de H2O-prijs voor vakartikelen.

KNW MBO prijs a

Waternetwerk MBO-prijs

De prijs zal jaarlijks uitgereikt worden aan de beste MBO3 en de beste MBO4 eindopdracht op het gebied van water. De prijsuitreiking vindt plaats op een landelijke waterpraktijkdag.

De winnaars ontvangen een prijs en een oorkonde. De eerste prijs bedraagt €500, de 2e prijs €300 en de 3e prijs €200. De winnaars ontvangen tevens een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW Waternetwerk.

In 2020 kan de prijs helaas niet uitgereikt worden ivm corona.


Meedoen?

MBO-studenten of hun begeleiders kunnen de eindopdracht insturen. De eindopdracht is minimaal met een 8 (‘goed’) gewaardeerd door de opleiding.

Lees de spelregels in het Reglement MBO-prijs. Download het Inschrijfformulier en stuur het formulier met de eindopdracht (in pdf) naar het KNW secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beoordeling

De jury beoordeelt de ingestuurde eindopdrachten en kiest de winnaars. De genomineerden wordt gevraagd een poster te maken over hun eindopdracht. De jury kijkt naar:

  • bruikbaarheid voor de (water)praktijk, ofwel de uitvoerbaarheid voor het bedrijf
  • kwaliteit van de aanpak en kwaliteit van de rapportage
  • is het vernieuwend?
  • wijze van presenteren

 

Datum van de prijsuitreiking in 2021 en sluitingsdatum voor inzendingen wordt zsm bekendgemaakt.

MBO-opleidingen die relevant zijn voor de watersector zijn onder meer: werktuigbouw, installatietechniek, elektrotechniek, watermanagement, inspecteur leefomgeving en engineering.

KNW MBO prijs b


Zie ook de Waternetwerk Scriptieprijs voor BSc en MSc studenten, en de H2O-prijs voor het beste vakartikel in Vakblad H2O.