KNW gaat de Waternetwerk MBO-prijs uitreiken. Deze nieuwe prijs is ingesteld om meer aandacht te vragen voor MBO-opleidingen en werk in de watersector, en de belangrijke koppeling tussen onderwijs en praktijk. En natuurlijk om MBO-studenten in het zonnetje te zetten.

KNW MBO prijs a

Waternetwerk MBO-prijs

De prijs zal jaarlijks uitgereikt worden aan de beste MBO3 en de beste MBO4 (eind) opdracht op het gebied van water. De prijsuitreiking vindt plaats op een landelijke waterpraktijkdag.

KNW Waternetwerk reikt jaarlijks drie prijzen uit: de Waternetwerk MBO-prijs (MBO3 en MBO4 studenten), de Waternetwerk Scriptieprijs (bachelor en master studenten) en de H2O-prijs voor vakartikelen.


Waternetwerk MBO-prijs 2020

MBO-studenten, of hun begeleiders, kunnen de (eind) opdracht insturen. De (eind) opdracht is minimaal met een 8 (‘goed’) gewaardeerd door de opleiding.

Lees de spelregels in het Reglement MBO-prijs. Download het Inschrijfformulier en stuur het formulier met de (eind) opdracht (in pdf) naar het KNW secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inzending en prijsuitreiking

Inzending voor 2020 is inmiddels gesloten (sluitingsdatum was 1 oktober). Informatie over datum en locatie van de prijsuitreiking volgt binnenkort.

De winnaars ontvangen een prijs en een oorkonde. De eerste prijs bedraagt €500, de 2e prijs €300 en de 3e prijs €200. De winnaars ontvangen tevens een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW Waternetwerk.

Beoordeling

De jury beoordeelt de ingestuurde (eind) opdrachten en kiest de winnaars. De genomineerden wordt gevraagd een poster te maken over hun (eind) opdracht. De jury kijkt naar:

  • bruikbaarheid voor de (water)praktijk, ofwel de uitvoerbaarheid voor het bedrijf
  • kwaliteit van de aanpak en kwaliteit van de rapportage
  • is het vernieuwend?
  • wijze van presenteren

MBO-opleidingen die relevant zijn voor de watersector zijn onder meer: werktuigbouw, installatietechniek, elektrotechniek, watermanagement, inspecteur leefomgeving en engineering.

Jury MBO-prijs

  • Jan Willem Mulder (Evides Industriewater)
  • Rene Lambregts (Brabantse Delta)
  • Vincent van der Linden (Wateropleidingen)
  • Johan van Vliet (Waternet)

KNW MBO prijs b


Zie ook de Waternetwerk Scriptieprijs voor BSc en MSc studenten, en de H2O-prijs voor het beste vakartikel in Vakblad H2O.