De KNW Commissie Fitterijwedstrijden organiseert elke twee jaar de Fitterijwedstrijden tijdens de AIWW Amsterdam International Water Week op de AquaTech beurs. Aan deze wedstrijden doen verschillende teams van de waterbedrijven mee.

1711 fitterij2017 15De wedstrijden gelden als het Nederlands kampioenschap voor deze tak van sport, en de commissie staat tevens borg voor de organisatie van de Nederlandse inbreng in de internationale wedstrijden.

Wat zijn de fitterijwedstrijden? - verkorte spelregels

De teams bestaan uit twee personen (een boorder en een fitter) en een coach. Het is de bedoeling dat zij zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. Bij de wedstrijden beoordelen minimaal twee scheidsrechters de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

1711 fitterij2017 27Er zijn wedstrijden voor leerlingmonteurs, dames, directies en heren. Teams uit Nederland, Engeland en Amerika gaan aan de slag met een aanboortoestel. Ze mogen twee runs doen om de beste tijd neer te zetten. De directies van de drinkwaterbedrijven gaan de strijd met elkaar aan in de managementwedstrijd. Zij moeten uiteraard het goede voorbeeld geven en hebben derhalve maar één run om de beste tijd neer te zetten.

Nieuws en agenda

Terugblik

Video's

1711 fitterij2017

1711 fitterij2017a

 

Commissie Fitterijwedstrijden

  • Margriet de Vries, voorzitter (Waterleidingbedrijf Groningen)
  • Jan Kamminga, secretaris (Waternet)
  • Gerard Bijeman (Vitens)
  • Ger Ros (Oasen)
  • Viola Ravesteijn (Waternet)
  • Marco Borhem (Waternet)
  • Carla Megens (KNW Waternetwerk)

 

logo KNW10

(advertentie)

Contact met KNW

KNW
Koningskade 40
2596 AA Den Haag
info@waternetwerk.nl
070 - 32 22 765

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het