0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De provincie Flevoland verdubbelt het plafond voor een watersubsidieregeling gericht op de landbouw. Hiervoor is nu twee miljoen euro beschikbaar. De provincie kan met dit bedrag alle goede projectideeën honoreren.

De verhoging van het subsidieplafond geldt voor de maatregel Niet-productieve investeringen water. Deze regeling is bedoeld voor investeringen in de agrarische sector. Er kwamen in het najaar van 2017 35 subsidieaanvragen binnen en dat was ver boven verwachting. Het grootste deel van de aanvragen bleek te voldoen aan de criteria.

Het totaalbedrag van de aanvragen overschreed ruimschoots het aanvankelijke subsidieplafond van een miljoen euro. Daardoor dreigden goede maar wat lager scorende projectideeën buiten de boot te vallen. Om dat te voorkomen heeft het provinciebestuur van Flevoland besloten om het plafond te verhogen naar twee miljoen euro. Zo kunnen alle geschikte aanvragen worden toegekend. Voor een project is minimaal twintigduizend euro beschikbaar.

De subsidieregeling maakt deel uit van het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma POP3. Met de regeling stimuleert Flevoland dat bedrijven investeren in het watersysteem voor de landbouw-, water- en klimaatdoelen. De voorwaarde is dat een aanvraag een directe link met de landbouw heeft, maar niet leidt tot een stijging van de waarde of rentabiliteit van een bedrijf. Ook moet een investering een bewezen direct of indirect effect op de waterkwaliteit hebben. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen om erfafspoeling te verminderen die verder gaan dan wettelijk verplicht is.

Lees meer over de watersubsidiegeling in Flevoland

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Heb nog een goeie tip, een verbod op verkoop van zwembaden van 5000/6000 liter water voor achter in de tuin.
Daar lees je en hoor niets over in de campagnes over zuinig omgaan met drinkwater.
De vakmensen in de riolering en andere uitvoeringszaken in de openbare ruimte verdienen zeker respect. Maar waarom heeft de gemeente Haarlem dat dan uitbesteed?
Jammer, dat het beperkt blijft tot kano's en vlotten. Er is behoefte aan een andere route dan de Twente kanalen voor de pleziervaart, met wat meer interesse had de provincie Overijssel dit op de Vecht kunnen oplossen.
Nadeel van dit type 'deuren': als er allerlei rommel voor de kleppen ligt, kunnen die op den duur niet meer helemaal plat liggen, zodat de boten er tegenaan varen. Ze zijn onder water nl. niet te zien.
Als een rechtopstaande sluisdeur niet open of dicht wil, is dit door de schipper direct te zien en zal hij/zij niet doorvaren.
Wat een goede actie! Mij dunkt: herhaling is de kracht van de reclame. Het gaat immers over gedragsbeïnvloeding. Niks moeilijker dan dat...

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het