0
0
0
s2sdefault

In 2019 was bijna één op de tien kandidaten voor de titel ‘Ambtenaar van het Jaar’ een waterschapper. Toeval? Of onderscheiden ze zich als het gaat om ambities, deskundigheid, bevlogenheid?

Tekst Barbara Schilperoort

DEF Eveline de Kruijk 180 vk Eveline de KruijkVolgens juryvoorzitter Eveline de Kruijk, secretaris-directeur van waterschap Drents Overijsselse Delta, is het toeval dat er op de lijst met 100 genomineerde ambtenaren veel waterschappers stonden. Maar Peter van Duijnhoven, die op de 9e plaats eindigde en daarmee de best geklasseerde waterschapper werd, ziet vooral bij zijn collega’s in de buitendienst ‘een bijzondere passie’. En juist dat is iets waar de jury speciaal op lette. 

Sinds 2010 vindt de jaarlijkse verkiezing van de ‘beste ambtenaar’ plaats. Organisator is het netwerkplatform Publiek Denken waarin onder meer diverse overheidsorganisaties participeren. Zoals op de website staat te lezen, wil men de aandacht vestigen op ambtenaren die een ‘excellente prestatie’ leveren. Wie zijn de succesvolle sleutelfiguren bij de overheid? En wat maakt hen tot een voorbeeld voor anderen?