secundair logo knw 1

ARA Worblental, een afvalwaterinstallatie in Zwitserland, vertrouwt op de modernste technologie voor zijn nieuwe slibontwateringssysteem. Het centraatwater, een bijproduct van het ontwateringsproces, heeft een sterke neiging tot schuimen, wat tot overlopen kan leiden. Normaal gesproken wordt het schuim gemeten met twee verschillende niveausensoren. Dankzij Heartbeat Technology kan het proces nu efficiënt worden bewaakt met slechts één sensor.

 

Uitdaging van de klant
Het centraatwater dat bij het ontwateringsproces ontstaat, bevat een hoog gehalte aan ammoniumnitraat. Daardoor kan het slechts gedoseerd aan het afvalwater worden toegevoerd en wordt het dus gebufferd in een retentietank. Het is zeer belangrijk dat het centraatwater wordt bewaakt aangezien het de neiging heeft tot schuimen, wat het proces sterk kan beïnvloeden. Ook bestaat het risico dat het schuim uit de centraatwaterschacht stijgt, de ontwateringsinstallatie overstroomt en tot aan de decanter terugstroomt.

De oplossing
De radarsensor Micropilot FMR60 van Endress+Hauser meet het niveau van het centraatwater en kan met behulp van Heartbeat Technology schuimvorming detecteren. Dankzij de twee vermogensuitgangen van het instrument kan dit gelijktijdig gebeuren. De tweede vermogensuitgang regelt de ontschuimingspompen continu, zodat slechts zoveel ontschuimingsmiddel wordt toegevoerd als werkelijk nodig is. Als de radarsensor geen schuim detecteert, draaien de pompen op een laag toerental.

Wilt u meer informatie, download dit artikel of stuur een email met uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.