secundair logo knw 1

Foto Rivierenland

De waterschappen Rivierenland, Vallei en Veluwe, Rijnland, Stichtse Rijnlanden en Waterschapsbedrijf Limburg gaan samenwerken aan de (door)ontwikkeling van het Verdygo-concept. In Tiel tekenden de vijf dinsdag een samenwerkingsovereenkomst.

Bij de samenwerking ligt de focus op delen van kennis en kunde om nieuwe modules te ontwikkelen en ook toe te passen. Ook het beheren en door ontwikkelen van bestaande modules is een aandachtspunt, aldus een verklaring op de website van Rivierenland. Het doel is om Verdygo, dat zo'n 8 jaar geleden is bedacht door Waterschapsbedrijf Limburg, tot standaard te maken in de sector.

Het concept voor rioolwaterzuivering - bovengronds, modulair, gestandaardiseerd en plug & play - geldt als ‘een nieuwe manier van denken’ in de sector. Met het systeem kunnen compacte en flexibele waterzuiveringsinstallaties worden gebouwd. 

De participerende waterschappen zien Verdygo daarom als een effectieve toepassing om circulaire en duurzame doelstellingen in de sector te realiseren. Met de modules is het mogelijk, zo is de stelling, om snel in te spelen op klimaatverandering, demografische ontwikkelingen en innovaties op het gebied van waterzuivering.

“Dankzij hun compacte formaat zijn de modules gemakkelijk te transporteren. Dit biedt grote voordelen voor de bouw van installaties, het aanpassen aan omstandigheden en nieuwe technologieën ten opzichte van traditionele installaties. Door standaardisatie is de ontwerp- en bouwtijd korter en de jaarlijkse netto kosten voor bouw, onderhoud en bediening (Total Cost of Ownership) liggen lager”, aldus het bericht op de site van Rivierenland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/