secundair logo knw 1

Proefinstallatie van REDstack op de Afsluitdijk | Foto REDstack

W&F Technologies heeft Pure Water Group overgenomen. De acquisitie moet leiden tot een ‘een krachtige synergie’ tussen W&F Technologies, Pure Water Group en REDstack die eveneens onder de vlag van W&F opereert. Er is ook een strategische samenwerking in de maak met Aqua Battery, ontwikkelaar van BlueBattery, vertelt directeur Pieter Hack.

Pitr Hack vk 180 Pieter HackBundelen van de krachten biedt veel voordelen, stelt Hack. “De kern is dat er een synergie tussen drie bedrijven ontstaat die tot succesvolle implementatie van innovatieve en duurzame technologieën zal leiden.”

Pure Water Group, met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in Spanje en Verenigd Koninkrijk, is producent van geavanceerde en duurzame waterzuiveringsapparatuur. Kernactiviteit is de productie van installaties voor de productie van Ultra Puur en High Purity Water voor industrie, gezondheidszorg en farmaceutische applicaties, veelal op basis van Electro Dialyse (EDI) en membraan ontgassing (MD).

De productie en levering van deze installaties gaat gewoon door, stelt Hack. Daarnaast zal het bedrijf middels procestechniek zowel technologie van W&F Technologies als van zusteronderneming REDstack gaan implementeren in nieuwe markten. Zo kan de door REDstack ontwikkelde ElektroDialyse-technologie voor ontzouting van brakwaterstromen worden geïmplementeerd in industrieel werkende installaties. Hetzelfde geldt voor de nieuwe technologie (NEWBIES) die W&F Technologies in samenwerking met Wetsus ontwikkelt om ammoniak (NH3) uit afvalwater en reststromen te verwijderen.  

Door introductie van de nieuwe technologieën kan Pure Water Group zijn positie in de markt van industriële- en afvalwaterstromen versterken, aldus Hack.

REDstack gaat door met de ontwikkeling en opschaling van de Blue Energy Technologie voor opwekking van duurzame, continu beschikbare elektriciteit uit het contact tussen zoet en zout water. Vorig jaar werd de voorbereiding van de bouw van een Blue Energy centrale in Katwijk op een laag pitje gezet, omdat de financiering niet rondkwam, maar inmiddels zet REDstack in op de opschaling van de technologie naar een demonstratie installatie op de Afsluitdijk met dezelfde omvang als in Katwijk.

Ook mikt het bedrijf op toekomstige installaties in IJmuiden (bij de Noordzeesluizen), in Rotterdam (Rijn/Maasdelta) en in Zeeland (nabij de Krammersluizen), laat Hack weten.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.