secundair logo knw 1

Waterschap Vallei en Veluwe gaat de SCADA-systemen standaardiseren waarmee de installaties worden bestuurd. Het gaat om 16 rwzi's en 87 rioolgemalen, die gekoppeld zijn aan 18 externe bronnen voor het verzamelen en verwerken van gegevens. 

Het is de bedoeling dat iedere gebruiker toegang heeft tot de meest relevante en actuele gegevens op meerdere devices, zoals vaste computers, tablets of smartphones. De standaardisatie wordt uitgevoerd door het bedrijf ICT.

Vallei en Veluwe heeft door middel van een Best Value Aanbesteding gezocht naar de beste partij om deze opdracht uit te voeren. Voorwaarden hierbij waren het halen van de doelstellingen binnen budget en planning en dat de overeengekomen kwaliteit zou worden geleverd binnen de gestelde eisen en randvoorwaarden.

Beste
Dat ICT als beste uit de bus kwam, hoeft geen verbazing te wekken, omdat dit bedrijf de afgelopen jaren bij een groot aantal waterschappen verantwoordelijk is geweest voor de uitvoering van diverse standaardisatie projecten. Daarnaast is ICT een gecertificeerde partner van Wonderware. Dat maakt de SCADA-software die ICT bij Vallei en Veluwe gaat toepassen.

Voor het ontwerp van de user interface maken ICT en Wonderware gebruik van een User Experience Design (UX-design). Dit is een analyse- en ontwerpmethode waarin de ervaring van de gebruiker centraal staat en die rekening houdt met de verschillende typen gebruikers van het systeem. In dit geval gaat het om 19 verschillende groepen.

Augmented reality
Om de benodigde functionaliteit te krijgen, wordt standaard software gebruikt. Het huidige Wonderware System Platform wordt opnieuw ingericht. Dit zal onder andere het gebruik van augmented en virtual reality mogelijk maken. Wonderware Benelux heeft in het voortraject een adviserende rol gespeeld en zal ook bij de uitvoering nauw betrokken worden.

De voorbereiding, selectie en concretisering van het project zijn inmiddels afgerond zodat gestart kan worden met de uitvoering. Het gestandaardiseerde systeem wordt eind 2022 opgeleverd.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

wat een briljante toepassing: nu nog de vraag hoe specifiek die taal is of kan worden...
Voor mij is het onbegrijpelijk dat de leiding van deze bedrijven niet zou begrijpen wat ze doen. Is het dan toch onkunde of wentelen ze de kosten gemakkelijk af op de overheid?
Breng het toezicht op alle lozende bedrijven terug onder het gezag van de waterdiensten als Rijkswaterstaat en de Waterschappen. Daar zit de expertise op dit gebied. We staan met de waterparagraaf voor een enorme opgave, en de uitdaging is beter op zijn plaats bij de waterdiensten.
@Fred SandersIk denk dat wetenschappers te veel willen onderzoeken om hun studenten lesstof te verschaffen en moet daarbij steeds denken aan de Eierlandse dam en prof. Marcel Stive. 25 jaar geleden wist hij al dat er vóór en áchter deze 850 meter lange strekdam begrijpelijke stromingsproblemen waren, die stromingsreacties zijn er nu nog. kustverdediging.nl 
@JacobsTja, wat zal ik zeggen, ik mis in Jos zijn verhaal over de de grote hoeveelheid Escherichia coli bacterie die in het grondwater zit, zelf al op meer dan 30 meter diepte, en ook mis ik de hoeveelheid ijzer en mangaan die in het grondwater zit, en dit alles kost veel om het eruit te halen, tot op heden wordt mijn grondwater afgekeurd en dat al tot 4 keer toe.
Dus, bezint eer gij begint, en complexe filter systemen zijn nu niet bepaald goedkoop in aanschaf maar vragen ook onderhoud. En laten we het een hebben over die andere stofjes, zoals medicijnen, ook deze dringen diep door in de grond, en deze zijn niet zo gemakkelijk eruit te halen, persoonlijk ben ik niet zo blij met een chemokeur van een ander... Mvg John