secundair logo knw 1

De Sitrans Probe LU240 is een nieuw ultrasoon instrument voor het meten van niveau, volume en flow van vloeistoffen. Eventueel kan het instrument ook de procestemperatuur meten.

De Sitrans Probe LU240 is specifiek ontwikkeld voor de water- en afvalwatersector, maar is ook geschikt voor toepassingen in de chemische en drank- en levensmiddelenindustrie.

Dankzij de vernieuwde echoverwerking, die onderscheid maakt tussen het werkelijke niveau en stoorecho's, levert het instrument betrouwbare resultaten en reageert het snel op veranderingen van het niveau, aldus de fabrikant. De aangepaste dode zone zorgt bovendien voor minder storingsmeldingen en uitval.

De programmering van de niveaumeter vindt plaats via de bedieningstoetsen op het display van de Sitrans LU240 of via de Simatic Process Device Manager, waardoor de inbedrijfstelling snel en eenvoudig verloopt. Door zijn lage opstartstroom van 3,55 mA en minimale voedingspanning van 10,5 volt is de stroomvoorziening van het apparaat zowel met batterijen als zonne-energie mogelijk.

In zware omstandigheden met de kans op aangroei en vervuiling houdt de onderhoudsvrije 'active face' technologie de sensor schoon en hebben wind, regen, sneeuw en temperatuurvariaties geen invloed op de metingen. De niveaumeter is volledig ingegoten en ingekapseld met een beschermingsklasse van IP68 en voorzien van een PVDF-sensor die bestand is tegen corrosie, chemicaliën en schokken.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/