secundair logo knw 1

Impressie van Aquatech

Twaalf technologieën maken kans op de Aquatech Innovation Award. Ze zijn genomineerd door een jury in vijf categorieën. Tot de kanshebbers voor de award behoort onder meer drijflaagverwijderaar van het Nederlandse bedrijf Rolapac. Ook Nijhuis Saur Industries dingt samen met Semilla Sanitation mee met het 'Closed Loop Concept' voor gedecentraliseerde watervoorziening. 

De prijs telt vijf categorieën, waarvan er één nieuw is: Groene chemicaliën voor watertechnologie. “'We zijn blij dat we de categorie Green Chemicals hebben kunnen toevoegen. In de wereld van vandaag is het essentieel om ons chemisch gebruik te verminderen of te vervangen door groene chemicaliën”, aldus juryvoorzitter Cees Buisman.

De winnaars worden bekend gemaakt op de avond voor Aquatech Amsterdam, die van 2 tot 5 november wordt gehouden in de RAI. De inzending met het hoogste aantal stemmen van watertechprofessionals ontvangt de Aquatech Innovation - Community Award. De genomineerden pitchen hun innovatie live tijdens de Aquatech Talks op 12 oktober.

De twaalf genomineerde technologieën zijn:

Innovatie - nog niet op de markt
Autonome inspectierobot - Submerge

Water LOC Serie - Clearwater Sensors Ltd.

Afvalwaterbehandeling
CLC voor gedecentraliseerde watervoorziening - Nijhuis Saur Industries & Semilla Sanitation

Rolapac drijflaagverwijderaar - Rolapac BV
SONIXED - Hydro Volta

Transport en Proces & Controle
GoAigua SARS Analytics - Global Omnium Idrica, SLU

Hawle.Live KEY - Hawle Service GmbH

Watervoorziening (drinkwater, schoon water)
BIO-310 UV LED Reactor - Typhon Treatment Systems Ltd.

DuPont™ B-Free™ - DuPont Water Solutions
Droople iLink - Droople

Groene chemicaliën voor water
OARP Omya Geavanceerd Remineralisatie Proces - Omya International AG

Wasser 3.0 detecteren | verwijderen | hergebruiken - Wasser 3.0 gGmbH

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.