secundair logo knw 1

V.l.n.r. Eugene Grüter (CEO Sweco) & Pieter van der Heijde (CEO BSP) Met daarachter Martin van der Heijden (CFO Sweco) & Toine Hooft (MT-lid BSP)

Architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco neemt Bureau Stedelijke Planning over. Met de transactie versterkt Sweco haar positie in de stedelijke gebiedsontwikkeling, aldus een persverklaring van het bureau.

In een gesprek met dagblad de Telegraaf laat topman Eugene Grüter weten dat de overname past binnen de strategie van het bureau om de nummer één te worden in Nederland. Daartoe moet het Arcadis van de troon stoten.

Bureau Stedelijke Planning richt zich op project- en gebiedsontwikkeling en is vooral in de planfase van stedelijke ontwikkeling betrokken. Volgens Grüter zit er veel synergie tussen de twee adviesbureaus.

Door samenvoeging van kennis en ervaring wordt onderscheidende waarde gecreëerd, aldus de toelichting op de overname. Die kennis en kunde is relevanter dan ooit, aldus de bureaus, ‘want de druk op de ruimte, klimaatverandering en de vraag naar woningen leiden tot een complex stedelijk vraagstuk’.

Bij het Bureau Stedelijke Planning werken in totaal 50 professionals (waarvan 20 zzp’ers). Zij realiseerden in 2020 een jaaromzet van € 4,2 miljoen. Sweco is Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau, met een omzet van circa 2 miljard euro en genoteerd aan de Nasdaq Stockholm.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Frisse wind van de PVV is nuttig. Wijze van Aanbestedingen dient aangepast te worden.
Maak verspillende Nederlanders eerst bewust van hun drinkwater gebruik: gewoon korter douchen ( ik red een normale beurt binnen een minuut) gebruik eerste koude water uit douche voor wc doorspoelen, gebruik altijd de kleine doorspoelknop van je wc. Spoel je vuile vaat nooit voor. Neem hooguit 1x een douchebeurt. Vang regenwater zoveel mogelijk op in regentonnen voor zomers tuin bewateren.💦💦💦
Wat ik mis is de preventieve kant. Een paar maatregelen. Laag hangend fruit als verkoop van niet-zuinige toiletten verbieden. Alleen nog max. 3 liter/6 liter spoeling. Ook stimuleren dan wel verplichten van opvang hemelwater voor toiletspoeling bij nieuwbouw, zowel huishoudens als industrie. Bij deze maatregelen verbeter je ook efficiëntie rioolwaterzuivering en kunnen meer aansluitingen plaatsvinden zonder uitbreiding. Hemelwater opvang stimuleren voor koeling.
Marjolijn Haasnoot is Hoogleraar klimaatadaptatie, daarmee ook zeker onderzoeker, maar meer dan dat.
Duidelijk verhaal Marjolijn