secundair logo knw 1

Ingenieursadviesbureau Sweco neemt het Belgische bureau BUUR, gespecialiseerd in klimaatadaptatie, stedenbouw en landschapsarchitectuur, over. Het bureau zal opgaan in de Belgische tak van Sweco.

Sweco beschouwt BUUR als ‘een zeer goede match’ en ziet in de overname een mogelijkheid tot het versterken van de Belgische activiteit met diensten voor klimaatadaptatie en ontwerp van duurzame steden.

BUUR werd opgericht in 2006 en heeft meer dan 60 medewerkers werkzaam in kantoren in Leuven, Gent, Antwerpen en Brussel. In het boekjaar dat eindigde op 30 juni 2020 had het bureau een omzet van 4,5 miljoen euro.

"Naarmate we onze krachten bundelen, zullen Sweco Belgium en BUUR een multidisciplinaire stedenbouwkundige cluster van meer dan 140 experts creëren die zich richten op het ontwerpen van duurzame en hoogwaardige leefomgevingen", zegt Erwin Malcorps, president van Sweco Belgium, in een persverklaring.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!