secundair logo knw 1

De voor het Iberische bedrijf Bondalti Water gemaakte systemen I Foto: Pure Water Group

Het Brabantse bedrijf Pure Water Group levert aan Bondalti Water twee systemen voor de productie van Ultrapuur water. Zij gaan deel uitmaken van de waterzuiveringsinstallatie voor een pulp- en papierfabriek in Portugal.

Het betreft Continuous Electrodeionization (CEDI) systemen met een capaciteit van 117 kubieke meter per uur. Pure Water Group heeft de twee systemen ontworpen en vervaardigd.

Zij worden ingezet voor het produceren van Ultrapuur water. De waterkwaliteit daarvan is bijzonder hoog. Het weerstandsvermogen van Ultrapuur water is 10 tot 18 MegOhm.cm (0,1 tot 0,055 microSiemens/cm geleidbaarheid). Het Ultrapuur water zal worden gebruikt voor de voeding van hogedrukketels die stoom produceren voor het opwekken van energie in de Portugese fabriek.

Bewezen en duurzame technologie
Pure Water Group omschrijft Continuous Electrodeionization als een bewezen en duurzame technologie voor de productie van Ultrapuur water. Het CEDI proces wordt continu geregenereerd met behulp van gelijkstroom, in tegenstelling tot traditionele ionenuitwisseling technologieën die chemicaliën nodig hebben voor regeneratie.

Dat is van belang voor afgelegen locaties. Door het CEDI proces is het niet nodig om chemicaliën naar de locatie te brengen. Ook worden met dit proces de veiligheids- en milieukwesties vermeden, die gepaard gaan met de behandeling van gevaarlijke chemicaliën en de verwijdering van chemisch afval.

Al langer samenwerking
Het is niet voor de eerste keer dat Bondalti Water en Pure Water Group met elkaar samenwerken. Het Iberische bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van oplossingen en het uitvoeren van projecten en diensten in de geïntegreerde watercyclus.

Een belangrijke reden voor Bondalti Water om bij dit project te kiezen voor Pure Water Group, is dat het in Sprundel gevestigde bedrijf wereldwijd uitgebreide ervaring heeft met het ontwerpen en realiseren van CEDI projecten met hoge capaciteit. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie