0
0
0
s2sdefault

In de Waterstraat, de innovatieproeftuin van hoogheemraadschap Delfland, The Green Village, VP Delta en de TU Delft, ligt sinds kort een proefveld met DrainMix, een bouwstof die volgens de producenten geschikt is als fundering en watermanagement in publieke ruimtes. 

De bouwstof, die doet denken aan lava, is gemaakt van bodemas dat overblijft na verwerking van restafval. “Door de ruimte tussen de korrels kan het water snel worden afgevoerd. Het kan ook bewaard worden om later te gebruiken”, aldus een persverklaring. 

De bouwstof is geschikt als fundering van sportvelden, pleinen, parkeerplaatsen en wandelpaden, stellen de producenten. Dat zijn afvalverwerker SUEZ en innovator Kyoto Boost, die het product samen hebben ontwikkeld. 

In de Waterstraat is een proefveld met DrainMix als fundament aangelegd. Studenten van de TU Delft doen onderzoek naar de kenmerken en verdere toepassingsmogelijkheden van de grondstof.

Bij de toestandkoming van het proefveld zijn naast SUEZ en Kyoto Boost ook Heros Sluiskil, Wavin, KSP Kunstgras, Heijmans en MBI De Steenmeesters betrokken.