secundair logo knw 1

Circulair fietspad van CirculinQ op Campus TU Delft

PlasticRoad krijgt een nieuwe naam: CirculinQ. De onderneming, een joint venture van VolkerWessels en Wavin, licht toe dat de nieuwe naam beter past bij haar ambitie en kerneigenschappen: circulariteit van water en gebruikte grondstoffen, klimaatadaptatie en modulariteit.

Het bedrijf maakte in 2018 naam met de introductie van het kunststof fietspad (PlasticRoad). De eerste ter wereld werd in Zwolle aangelegd. Het betrof een pilot met een dertig meter lange strook, die evenveel gerecycled plastic bevatte als 218 duizend plastic bekers. Door de holle constructie kon overtallig water snel worden afgevoerd.

Inmiddels afficheert het bedrijf zich als ‘innovator van klimaatadaptieve infrastructurele oplossingen’ en maakt het klimaatbestendige fietspaden, voetpaden en parkeergelegenheden met ‘meer dan 80 procent van grondstoffen, maximaal hergebruik na demontage en een gegarandeerd lage CO2-uitstoot gedurende de hele levenscyclus’. De claim daarbij is dat de elementverharding lokale waterproblematiek reduceert.

“Onze producten zijn op vele plaatsen terug te vinden, in zowel binnen- als buitenland. De urgentie van het anders denken over waterbeheer, klimaatadaptatie en het anders benaderen van het huidige systeem werd nogmaals onderstreept op de United Nations Water Conference in New York. Dit maakt dat wij doorgaan met investeren in een breder aanbod. Bij deze ambitie hoort een nieuwe naam, CirculinQ”, zegt managing director Jeroen Oudshoorn in een toelichting op de naamsverandering.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…