secundair logo knw 1

KNN Cellulose uit Leeuwarden is tijdens Biocomposite Conferentie in Keulen in de prijzen gevallen met de biocomposiete picknicktafel. De tafel eindigde tweede in de competitie ‘Biocomposite of the Year 2019’.

De prijs wordt vergeven op de internationale Biocomposiet Conferentie, georganiseerd door het Duitse nova-Institut dat zich met onderzoek en consultancy richt op biobased economy.

De tafel is gemaakt van gerecycled toiletpapier gemengd met (bio)plastics. Het toiletpapier wordt teruggewonnen uit rioolwaterzuiveringsinstallaties middels de Cellvation technologie. De cellulose kan worden gemengd met verschillende (bio)polymeren zoals PLA of PHA.

Het biocomposiet wordt onder andere toegepast in plantenpotjes, gevelbekleding, schuttingen, terrasvlonders en kratten. 

De picknicktafel, geproduceerd door Ecodek, is voortgekomen uit het SMART-Plant project. Dit richt zich onder andere op het terugwinnen van grondstoffen uit rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.