secundair logo knw 1

One & Only Tower, het hoofdkantoor van Kolon Group in Seoul, Zuid-Korea.

Paques Biomaterials uit Balk heeft een intentieverklaring getekend met de Kolon Group in Zuid-Korea voor de ontwikkeling van technologie voor de massaproductie van het biopolymeer PHA uit voedselafval. “Dit is een bijzonder belangrijke stap in onze opschaling,” aldus managing director Joost Paques van Paques Biomaterials.

In feite betreft het een overeenkomst met twee multinationals uit Zuid-Korea: Kolon Industries, een vooraanstaand bedrijf in chemische materialen en textielen en Kolon Global, een technologisch bedrijf in constructie, handel en gezondheidszorg. Door de deal willen de drie bedrijven de grootschalige productie van PHA (polyhydroxyalkanoaten) uit reststromen versnellen.

Kolon Industries en Kolon Global willen technologie ontwikkelen voor grootschalige productie van PHA uit huishoudelijk voedselafval en daarnaast faciliteiten opzetten voor het recyclen van voedselafval en PHA-productiesystemen. Paques brengt de technologie in om PHA te produceren.

“PHA zal een belangrijke oplossing zijn voor plasticvervuiling en microplastics en dat is precies de reden waarom Kolon Industries en Kolon Global deze samenwerking met Paques Biomaterials zijn aangegaan”, laat het bedrijf uit Balk weten in een persverklaring.

Paques Biomaterials ziet in de samenwerking een kans om de afzet van PHA te vergroten. “De potentie voor PHA is enorm groot. Volgens European Bioplastics zal de wereldwijde vraag naar PHA de komende jaren verdriedubbelen.” In cijfers groeit de markt van van 87 duizend ton in 2022 naar 561 duizend ton in 2027, aldus Paques. “Het is ons doel om een groot marktdeel hierin te verkrijgen en de samenwerking met Kolon Industries en Kolon Global draagt hier aanzienlijk aan bij.”

Paques Biomaterials werkt al meer dan tien jaar aan de ontwikkeling van PHA, een biopolymeer die gebruikt kan worden als een natuurlijke plasticvervanger in verschillende toepassingen. Zo participeert het bedrijf in het PHA2USE-project op het terrein van energie- en afvalbedrijf HVC in Dordrecht waar in een demonstratie-installatie het natuurlijke polymeer PHBV wordt geproduceerd uit afvalwater.

“Dat wereldspelers in biopolymeren als Kolon Global en Kolon Industries onze PHA-technologie willen implementeren, bevestigt dat we iets goeds in handen hebben en we al snel kunnen starten met de grootschalige productie van PHA”, stelt Joost Paques.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.