secundair logo knw 1

NX Filtration nam vorig jaar de nieuwe productielocatie in Hengelo in gebruik | Foto NX Filtration

NX Filtration realiseerde vorig jaar een omzet van 11,1 miljoen euro, een groei van 38 procent ten opzichte van 2023. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzetgroei van 50 tot 70 procent. Het nettoverlies daalde licht van 23,3 miljoen naar 23,1 miljoen euro.

De omzetcijfers komen overeen met de verwachting die de beursgenoteerde producent van hollevezel nanofiltratiemenbranen in december naar buiten bracht. Toen werd een bandbreedte aangehouden van 10,5 miljoen en 11,5 miljoen euro. 

De brutomarge steeg van 59,6 procent in 2023 naar 61,0 procent. NX Filtration schrijft deze toe een ‘solide technologische positie’. “Onze technologie is robuust en onze activiteiten in onze nieuwe fabriek verlopen soepel”, zegt ceo Floris Jan Cuypers, die 1 september vorig jaar aan de slag ging bij NX Filtration.

Het nettoverlies daalde licht van 23,3 miljoen naar 23,1 miljoen euro. Het EBITDA-verlies bedroeg 15,7 miljoen euro en was daarentegen flink hoger dan in 2023 (11,9 miljoen). De was, aldus het bedrijf, voornamelijk het gevolg van extra investeringen in de organisatie om toekomstige activiteiten te vergemakkelijken, opstartkosten in verband opstarten van de nieuwe fabriek en overbrengen van installaties uit de oude fabriek in Enschede.

De investeringen bedroegen 25,9 miljoen euro, tegen 43,9 miljoen euro een jaar eerder. Het werkkapitaal steeg van 9,0 miljoen naar 14,5 miljoen euro. De kaspositie is 53,4 miljoen euro en dat is ‘voldoende om de groei-ambities tot ruim in de toekomst te financieren’.

Op 8 april houdt het bedrijf een ‘Capital Markets Day’, waar meer achtergrondinformatie zal worden gegeven over marktontwikkelingen, de commerciële strategie en groeivooruitzichten.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.
Mooie putdeksels!! Ik zou er graag 1 kopen. Is dat mogelijk? Met vr.gr. Mevr M. Pennings