secundair logo knw 1

Artist impression van de nieuwe fabriek

NX Filtration verwerft op het High Tech Systems Park in Hengelo circa 2,4 hectare grond voor de bouw van een fabriek voor de productie van nanofiltratiemembraan. In de komende twee tot drie jaar moet de nieuwe productiehal verrijzen. NX Filtration wil er jaarlijks 80.000 membraanmodules gaan produceren.

De nieuwe fabriek biedt aan honderden mensen werk. De productie vereist, als de tien spinlijnen op volle capaciteit draaien, ongeveer 275 directe FTE's, schrijft NX Filtration. Het High Tech Systems Park, dat te boek staat als innovatiecampus die zich ontwikkelt op het zogeheten Thales-terrein in Hengelo, ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van de huidige faciliteiten van NX Filtration.

De bouw ligt in de lijn der verwachting. De Enschedese membraanproducent kondigde vorige maand aan naar de beurs te gaan. Met het extra beurskapitaal, naar verwachting 150 tot 165 miljoen euro euro, wil het bedrijf groei financieren. De huidige omvang van het bedrijf - 45 medewerkers, 1,1 miljoen euro omzet (2020) - is nog klein, afgezet tegen de groeiambities: 15 miljard dollar omzet in 2030.

NX Filtration is een leverancier van nanofiltratie membraantechnologie die in één stap microverontreinigingen (waaronder farmaceutica, medicijnen, PFAS en insecticiden), kleur en selectieve zouten, maar ook bacteriën, virussen en nanoplastics uit water verwijdert. Het Enschedese bedrijf wil zijn zuiveringstechnieken wereldwijd verkopen.

 

MEER INFORMATIE
Membraanproducent NX Filtration gaat naar de beurs

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.