secundair logo knw 1

Artist impression van de nieuwe fabriek

NX Filtration verwerft op het High Tech Systems Park in Hengelo circa 2,4 hectare grond voor de bouw van een fabriek voor de productie van nanofiltratiemembraan. In de komende twee tot drie jaar moet de nieuwe productiehal verrijzen. NX Filtration wil er jaarlijks 80.000 membraanmodules gaan produceren.

De nieuwe fabriek biedt aan honderden mensen werk. De productie vereist, als de tien spinlijnen op volle capaciteit draaien, ongeveer 275 directe FTE's, schrijft NX Filtration. Het High Tech Systems Park, dat te boek staat als innovatiecampus die zich ontwikkelt op het zogeheten Thales-terrein in Hengelo, ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van de huidige faciliteiten van NX Filtration.

De bouw ligt in de lijn der verwachting. De Enschedese membraanproducent kondigde vorige maand aan naar de beurs te gaan. Met het extra beurskapitaal, naar verwachting 150 tot 165 miljoen euro euro, wil het bedrijf groei financieren. De huidige omvang van het bedrijf - 45 medewerkers, 1,1 miljoen euro omzet (2020) - is nog klein, afgezet tegen de groeiambities: 15 miljard dollar omzet in 2030.

NX Filtration is een leverancier van nanofiltratie membraantechnologie die in één stap microverontreinigingen (waaronder farmaceutica, medicijnen, PFAS en insecticiden), kleur en selectieve zouten, maar ook bacteriën, virussen en nanoplastics uit water verwijdert. Het Enschedese bedrijf wil zijn zuiveringstechnieken wereldwijd verkopen.

 

MEER INFORMATIE
Membraanproducent NX Filtration gaat naar de beurs

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.