Nijhuis Saur Industries neemt Mobile Water Services (MWS) over van Veolia, het Franse afvalverwerking- en waterzuiveringsconcern. De dienst gaat verder als de divisie Mobile Water Solutions van Nijhuis Saur Industries.

Beide ondernemingen bereikten op 9 mei al een overeenkomst over de overname, maar die is nu afgerond op basis van toezeggingen die Veolia heeft gedaan aan de Europese Commissie op het gebied van de mededinging.

Bij MWS werken meer dan 80 medewerkers. De dienst is actief in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, de Benelux, Spanje, Portugal, Polen en Zweden en bedient een reeks industriële toepassingen. Onder de vlag van Nijhuis Saur Industries wordt de divisie samengevoegd met de bestaande mobiele afvalwaterzuiveringsdienst van Nijhuis Saur Industries tot NSI Mobile Water Solutions. De divisie wordt ingezet als ‘wereldwijde mobiele waterdienstenplatform’.

“Klanten van MWS zullen toegang krijgen tot de meest geavanceerde water- en afvalwaterbehandeling, inclusief technologieën voor biogas, energie en terugwinning van grondstoffen, en tot de diensten van de divisie Industrial Water Services van de Saur Group”, schrijft de onderneming.

Dominique Tassignon blijft aan als CEO. Hij leidt sinds juli 2020 de dienst en zal dat onder de vlag van Nijhuis Saur Industries blijven doen. Hij ziet door de overname mogelijkheden om het dienstenaanbod te verbreden, zo blijkt uit zijn reactie op de overname.