secundair logo knw 1

Nijhuis Saur Industries (NSI) en Jotem Water Solutions gaan de BODAC-technologie wereldwijd uitrollen. De partijen hebben daartoe een licentieovereenkomst getekend met Nieuwater BV. NSI en Jotem worden samen licentiehouder.

NSI zal de technologie introduceren in de wereldwijde gemeentelijke drink- en afvalwatermarkt voor de verwijdering van microverontreinigingen. Daarna volgt de markt voor industrieel hergebruik. Jotem zal de technologie introduceren voor kleinschalige industriële toepassingen.

De BODAC-technologie (Biological Oxygen-dosed Activated Carbon) is ontwikkeld door NieuWater, een dochteronderneming van Waterschap Vechtstromen. Bij NieuWater In Emmen heeft de technologie zich de afgelopen 10 jaar bewezen bij het leveren van ultrapuur water. Het BODAC-concept blijkt in Emmen ook geneesmiddelen vergaand (meer dan 80 procent) te verwijderen.

“De slimme combinatie van ultrafiltratie (UF), biologische actieve koolfiltratie (BACF) en omgekeerde osmose (RO) vereist 90 procent minder chemicaliën in vergelijking met conventionele processen. Zelfs na jaren van gebruik hoeven de RO-membranen niet te worden vervangen, is het chemicaliënverbruik van de RO met meer dan 90 procent gedaald en is de actieve kool niet vervangen of gereactiveerd”, aldus Eddie Broerders, development manager bij NSI.

Voor Jotem Water Solutions, die gedurende de ontwikkeling van de BODAC-technologie technologie partner was van NieuwWater, betekent de licentieovereenkomst dat ze de techniek kan aanbieden ‘aan een grote range van organisaties en industrieën’. “Er is een grote behoefte aan goede en betrouwbare technieken om water te kunnen hergebruiken, en BODAC is een prachtige aanvulling in de gereedschapskist.”, zegt Jotem’s commercieel directeur Henri Veldhuis.

Directeur Gerrit Veenendaal van NieuWater BV is blij dat NSI en Jotem de techniek gaan introduceren op de internationale markt.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.