Nijhuis Saur Industries is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Global Water Awards 2021. Nijhuis Saur werd eerste in de categorie Industrial Project of the Year. Membraanproducent NX Filtration is tweede geworden in de categorie Breakthrough Technology Company.

De prijzen worden jaarlijks vergeven door Global Water Intelligence (GWI). Doel is om initiatieven in de water-, afvalwater- en ontziltingssectoren te belonen die de internationale waterindustrie vooruithelpen.

Het bekroonde industriële project van het jaar is de afvalwaterzuiverings- en waterhergebruikinstallatie van cosmeticagigant L'Oréal in het Poolse Warschau. Nijhuis Saur bouwde de waterzuiveringsinstallatie die het mogelijk maakt jaarlijks 75.000m3 water te hergebruiken. 

Er wordt een scala aan processen toegepast, waaronder flocculatie & flotatie, een membraan bioreactor, slibbehandeling en een omgekeerd osmose systeem. Het proces is volledig geautomatiseerd en Nijhuis Saur gebruikte 3D-technologie voor verbeteringen in de projectuitvoering zonder productiestops.

Nijhuis Saur Industries viel ook in de prijzen voor het Ontziltingsproject van het Jaar, samen met Keppel Infrastructure en andere concerns (Pentair, Xylem, RO Membranes, Amiad), voor de levering van het allereerste hybride Dissolved Air Flotation systeem ter wereld in de Marina East in Singapore. De installatie is Singapore's vierde grote ontziltingsinstallatie en een belangrijk onderdeel van de waterzekerheidsstrategie van de stadstaat.

NX Filtration
De Enschedese membraanproducent NX Filtration, die deze maand de gang naar de beurs bekendmaakte, viel in de prijzen met zijn nieuwe holle vezel nanofiltratietechnologie en werd samen met BlueGreen Water Technologies uitgeroepen tot runner up.

Na het binnenhalen van grote projecten in Indonesië en Zweden zag NX Filtration een snelle wereldwijde uitbreiding van 'pilot-proven', een enorme toename van de productiecapaciteit en de uitbreiding van het verkoopteam om 'een game-changing technologie' naar de wereldmarkt te brengen. 

GWI-uitgever Christopher Gasson die de awards uitreikte, prees de doorbraaktechnologie van NX Filtration. “Waterbeheerders over de hele wereld zijn op zoek naar een betere aanpak van microverontreinigingen. Op dit moment kunnen we die alleen verwijderen met een gecombineerde voorbehandeling en omgekeerde osmose. Nanofiltratie verwijdert ze in één stap met minder energieverbruik, minder kapitaalkosten. Geen gedoe meer met omgekeerde osmose."


 

Winnaars Global Awards 900 De winnaars van de Global Water Awards 2021

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!