secundair logo knw 1

Op het vlak van installaties voor advanced oxidation processen, heeft Nijhuis Industries met de MediOxi een nieuw product ontwikkeld. De installatie was te zien op Aquatech.

Het bedrijf heeft in Duitsland twee-en-een-half jaar proeven gedaan met deze installatie voor het verwijderen van medicijnresten uit afvalwater. De techniek, die al langer gebruikt wordt voor andere toepassingen, blijkt hiervoor goed te voldoen.

De MediOxi is een compacte en modulaire installatie die door ziekenhuizen en zorginstellingen gebruikt kan worden om afvalwater voor te behandelen, voordat het geloosd wordt op het riool. Daarmee kunnen deze instellingen de kosten voor de verwerking en afvoer van hun afvalwater reduceren, aldus Nijhuis.

De MediOxi werkt door de moleculen van niet biologisch afbreekbare medicijnenresten, röntgencontrastvloeistoffen en resistente bacteriën door middel van een combinatie van het toevoeren van ozon en UV-licht op te breken in kleinere delen, die biologisch afbreekbaar zijn op bestaande rwzi's.

Nijhuis heeft de MediOxi ontwikkeld in samenwerking met Van Remmen UV Technology. De componenten voor de advanced oxidation worden ingebracht door Nijhuis; Van Remmen UV Technology is verantwoordelijk voor de UV-componenten.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.