0
0
0
s2sdefault

Op het vlak van installaties voor advanced oxidation processen, heeft Nijhuis Industries met de MediOxi een nieuw product ontwikkeld. De installatie was te zien op Aquatech.

Het bedrijf heeft in Duitsland twee-en-een-half jaar proeven gedaan met deze installatie voor het verwijderen van medicijnresten uit afvalwater. De techniek, die al langer gebruikt wordt voor andere toepassingen, blijkt hiervoor goed te voldoen.

De MediOxi is een compacte en modulaire installatie die door ziekenhuizen en zorginstellingen gebruikt kan worden om afvalwater voor te behandelen, voordat het geloosd wordt op het riool. Daarmee kunnen deze instellingen de kosten voor de verwerking en afvoer van hun afvalwater reduceren, aldus Nijhuis.

De MediOxi werkt door de moleculen van niet biologisch afbreekbare medicijnenresten, röntgencontrastvloeistoffen en resistente bacteriën door middel van een combinatie van het toevoeren van ozon en UV-licht op te breken in kleinere delen, die biologisch afbreekbaar zijn op bestaande rwzi's.

Nijhuis heeft de MediOxi ontwikkeld in samenwerking met Van Remmen UV Technology. De componenten voor de advanced oxidation worden ingebracht door Nijhuis; Van Remmen UV Technology is verantwoordelijk voor de UV-componenten.