0
0
0
s2sdefault

Nijhuis Industries heeft Deba UK Ltd in Engeland overgenomen. De acquisitie door Nijhuis Industries UK & Ierland past in de strategie van Nijhuis om de portfolio uit te breiden en de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te vergroten.

Deba UK Ltd. is leverancier van mechanische en chemische toepassingen voor koeltorens en biedt ook bio-organische katalysatortechnieken voor afvalwater. Verder levert het bedrijf diensten, producten en technologieën die bedrijven en instellingen in staat stellen om te voldoen aan hygiëne- en kwaliteitsvoorschriften voor legionella, water en ventilatie.  

De overname van het bedrijf gaat meteen in. De bedrijfsnaam zal worden veranderd in Nijhuis DEBA Ltd. De kantoren in Wokingham blijven in gebruik, naast de bestaande vestigingen van Nijhuis Industries in Truro en Bristol.

CEO Menno Holterman van Nijhuis Industries ziet in de Deba-diensten en producten een pakket dat uitstekend past in de wereldwijde visie van Nijhuis Industries op het leveren van water- en afvalwaterdiensten die inspelen op de toenemende schaarste van waterbronnen en bijdragen aan de circulaire economie. 

Managing director Mike Platt van Deba UK Ltd blijft na de overname actief als development director van Nijhuis DEBA Ltd. Vanaf 15 oktober is Ian Stentiford benoemd tot managing director van Nijhuis UK & Ireland.