secundair logo knw 1

LG Sonic is met de MPC-Buoy in de prijzen gevallen op de BlueTech Forum in Londen. De techniek werd gezien als de 'Best Technology Innovation'. MPC-Buoy bestrijdt met ultrasone geluidstechnologie algen.

Aan de Innovation Showcase op BlueTech Forum 2019 deden 15 watertechnologiebedrijven mee. Tijdens haar presentatie legde CTO Lisa Brand van LG Sonic uit hoe de ultrasone technologie werd ingezet om algengroei in een drinkwaterreservoir in New Jersey met succes onder controle te houden.

In het drinkwaterreservoir werden vier MPC-boeien geïnstalleerd om algengroei te controleren en te beheersen. Met de bestrijding door ultrasone geluidsgolven werden de operationele kosten verlaagd met 87.800 dollar. Bovendien verminderde het gebruik van chemicaliën met 22 procent en werd een aanzienlijke verbetering van de waterkwaliteit bereikt, zo schetste Brand.

De ultrasone geluidsgolven fixeren de algen in het water en dat voorkomt dat ze zonlicht en voedingsstoffen opnemen. Hierdoor zinken de algen naar de bodem van het reservoir, waar ze worden afgebroken door de aanwezige bacteriën. De geluidsgolven zijn onschadelijk voor mensen, vissen en ander waterleven, aldus LG Sonic.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.