secundair logo knw 1

De MPC-Buoy van LG Sonic wordt voorzien van een nieuwe set sensoren. Deze boei wordt gebruikt om groene algen en blauwalg te detecteren en ultrasoon te bestrijden in waterbassins.

Daarnaast kan de MPC-Buoy ook andere gegevens over het water detecteren, zoals temperatuur, zuurgraad, troebelheid en opgeloste zuurstof.

Met de nieuwe sensorset kunnen deze parameters nauwkeuriger en met een kortere interval worden gemeten. Daardoor kunnen de beheerders van bassins voor schoon water of afvalwater beter de kwaliteit van het water in de gaten houden. 

De nieuwe sensoren die standaard op de MPC-Buoy gaan worden, produceren per dag 384 datasets. Het is optioneel mogelijk om nog andere sensoren te plaatsten, waarmee nog meer parameters gemeten kunnen worden.

De MPC-Buoy werkt volledig autonoom. Dankzij drie zonnepanelen en een accu heeft de boei geen externe energievoorziening nodig. Data worden verstuurd via het mobiele telefonienetwerk of een radioverbinding. De boeien worden gebruikt in onder andere Colombia, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...