0
0
0
s2sdefault

Investeringsmaatschappij OxGreenfield neemt een belang in watertechnologie-onderneming Holland Water BV. Oprichter Leo de Zeeuw en andere aandeelhouders verkopen een deel van hun aandelen aan OxGreenfield. Naast de kapitaalinjectie krijgt de onderneming een ‘verzwaard managementteam’. 

Holland Water ontwikkelt en levert in binnen- en buitenland systemen voor de bestrijding van legionella en focust zich daarbij op drink-, koel- en proceswater. Het waterbehandelingssysteem is ontwikkeld op basis van koper- en zilverionisatie, met Bifipro als belangrijkste gepatenteerde systeem. Deze toepassing is uitgerust met een doseringstechnologie waarmee precies genoeg koper- en zilverionen worden toegevoegd om het drinkwater op een natuurlijke wijze te ontdoen van bio-film en legionellabacteriën.

Leo de Zeeuw vk 180 aLeo de ZeeuwHolland Water, met vestigingen in Driebergen en Drachten, is in Europa en het Midden-Oosten marktleider op het gebied van legionellabestrijding. Het bedrijf dat levert aan onder andere ziekenhuizen, woonzorgcentra, hotels en vakantieparken, bestaat 17 jaar en heeft ruim 700 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Polen en de Verenigde Arabische Emiraten. In een toelichting zegt De Zeeuw, die recent in media wees op de verhoogde risico's van legionellabesmettingen tijdens de coronacrisis, dat het bedrijf op zoek was naar versterking om nieuwe stappen te kunnen zetten. “We willen én kunnen meer.”

De focus ligt daarbij op Nederland, Europa en het Midden-Oosten. OxGreenfield faciliteert groei en ontwikkeling met kapitaal in ruil voor aandelen. Er wordt niet bekend gemaakt om welk investeringsbedrag het gaat.

De investeringsmaatschappij uit Naarden richt zich op technologisch ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Met Holland Water investeert de onderneming ‘vol overtuiging in een onderneming die met superieure technologische oplossingen op een milieubewuste manier zorgt voor schoon, gezond en veilig water’, zo stelt partner Pim de Joode van OxGreenfield.

Rogier van den Brink 180 vk aRogier van den BrinkNaast de kapitaalsinjectie, gaat het bedrijf verder met een 'verzwaard managementteam', zo wordt gemeld. De in mei benoemde CEO Rogier van den Brink onderstreept dat Holland Water ‘als enige’ een volwaardig bestrijdingsmiddel tegen legionella biedt en dat ondersteunt met een klantgerichte dienstverlening. “Als resultaat helpen we onze klanten af van een groot hoofdpijndossier.”