secundair logo knw 1

Investeringsmaatschappij OxGreenfield neemt een belang in watertechnologie-onderneming Holland Water BV. Oprichter Leo de Zeeuw en andere aandeelhouders verkopen een deel van hun aandelen aan OxGreenfield. Naast de kapitaalinjectie krijgt de onderneming een ‘verzwaard managementteam’. 

Holland Water ontwikkelt en levert in binnen- en buitenland systemen voor de bestrijding van legionella en focust zich daarbij op drink-, koel- en proceswater. Het waterbehandelingssysteem is ontwikkeld op basis van koper- en zilverionisatie, met Bifipro als belangrijkste gepatenteerde systeem. Deze toepassing is uitgerust met een doseringstechnologie waarmee precies genoeg koper- en zilverionen worden toegevoegd om het drinkwater op een natuurlijke wijze te ontdoen van bio-film en legionellabacteriën.

Leo de Zeeuw vk 180 aLeo de ZeeuwHolland Water, met vestigingen in Driebergen en Drachten, is in Europa en het Midden-Oosten marktleider op het gebied van legionellabestrijding. Het bedrijf dat levert aan onder andere ziekenhuizen, woonzorgcentra, hotels en vakantieparken, bestaat 17 jaar en heeft ruim 700 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Polen en de Verenigde Arabische Emiraten. In een toelichting zegt De Zeeuw, die recent in media wees op de verhoogde risico's van legionellabesmettingen tijdens de coronacrisis, dat het bedrijf op zoek was naar versterking om nieuwe stappen te kunnen zetten. “We willen én kunnen meer.”

De focus ligt daarbij op Nederland, Europa en het Midden-Oosten. OxGreenfield faciliteert groei en ontwikkeling met kapitaal in ruil voor aandelen. Er wordt niet bekend gemaakt om welk investeringsbedrag het gaat.

De investeringsmaatschappij uit Naarden richt zich op technologisch ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Met Holland Water investeert de onderneming ‘vol overtuiging in een onderneming die met superieure technologische oplossingen op een milieubewuste manier zorgt voor schoon, gezond en veilig water’, zo stelt partner Pim de Joode van OxGreenfield.

Rogier van den Brink 180 vk aRogier van den BrinkNaast de kapitaalsinjectie, gaat het bedrijf verder met een 'verzwaard managementteam', zo wordt gemeld. De in mei benoemde CEO Rogier van den Brink onderstreept dat Holland Water ‘als enige’ een volwaardig bestrijdingsmiddel tegen legionella biedt en dat ondersteunt met een klantgerichte dienstverlening. “Als resultaat helpen we onze klanten af van een groot hoofdpijndossier.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans A.J. MiddendorpHoi Hans, dank voor je reactie en je vraag. André en ik pleiten voor een plan B: dus niet boeren ondersteunen die met hun subsidietrekkers bulkproducten produceren in monocultuur (dat is plan A). Wij pleiten voor het ondersteunen van boeren bij welke natuur, landschap en cultuur wél in goede handen is. Dat zijn veelal de kleinere boeren. Die moeten we perspectief bieden, ondersteunen. Als we slim zijn zorgen we dat zij meer ontvangen voor hun producten. André en ik hopen dat er méér plan-B-boeren komen, niet minder. De natuur zal er wel bij varen, evenals de kwaliteit van onze bronnen voor drinkwater.
Jos
Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat!