secundair logo knw 1

Investeringsmaatschappij OxGreenfield neemt een belang in watertechnologie-onderneming Holland Water BV. Oprichter Leo de Zeeuw en andere aandeelhouders verkopen een deel van hun aandelen aan OxGreenfield. Naast de kapitaalinjectie krijgt de onderneming een ‘verzwaard managementteam’. 

Holland Water ontwikkelt en levert in binnen- en buitenland systemen voor de bestrijding van legionella en focust zich daarbij op drink-, koel- en proceswater. Het waterbehandelingssysteem is ontwikkeld op basis van koper- en zilverionisatie, met Bifipro als belangrijkste gepatenteerde systeem. Deze toepassing is uitgerust met een doseringstechnologie waarmee precies genoeg koper- en zilverionen worden toegevoegd om het drinkwater op een natuurlijke wijze te ontdoen van bio-film en legionellabacteriën.

Leo de Zeeuw vk 180 aLeo de ZeeuwHolland Water, met vestigingen in Driebergen en Drachten, is in Europa en het Midden-Oosten marktleider op het gebied van legionellabestrijding. Het bedrijf dat levert aan onder andere ziekenhuizen, woonzorgcentra, hotels en vakantieparken, bestaat 17 jaar en heeft ruim 700 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Polen en de Verenigde Arabische Emiraten. In een toelichting zegt De Zeeuw, die recent in media wees op de verhoogde risico's van legionellabesmettingen tijdens de coronacrisis, dat het bedrijf op zoek was naar versterking om nieuwe stappen te kunnen zetten. “We willen én kunnen meer.”

De focus ligt daarbij op Nederland, Europa en het Midden-Oosten. OxGreenfield faciliteert groei en ontwikkeling met kapitaal in ruil voor aandelen. Er wordt niet bekend gemaakt om welk investeringsbedrag het gaat.

De investeringsmaatschappij uit Naarden richt zich op technologisch ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Met Holland Water investeert de onderneming ‘vol overtuiging in een onderneming die met superieure technologische oplossingen op een milieubewuste manier zorgt voor schoon, gezond en veilig water’, zo stelt partner Pim de Joode van OxGreenfield.

Rogier van den Brink 180 vk aRogier van den BrinkNaast de kapitaalsinjectie, gaat het bedrijf verder met een 'verzwaard managementteam', zo wordt gemeld. De in mei benoemde CEO Rogier van den Brink onderstreept dat Holland Water ‘als enige’ een volwaardig bestrijdingsmiddel tegen legionella biedt en dat ondersteunt met een klantgerichte dienstverlening. “Als resultaat helpen we onze klanten af van een groot hoofdpijndossier.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.