0
0
0
s2sdefault

KSB heeft zijn programma SISTO armaturen uitgebreid met het type SISTO-16TWA. Met deze nieuwe afsluiter voldoet KSB aan de steeds strenger wordende Europese eisen ten aanzien van metalen, kunststoffen en elastomeren voor drinkwatertoepassingen.

De door KSB ontwikkelde perioxide- en zwavelvrije elastomeermembranen zijn goedgekeurd volgens de Duitse KTW-W270 eisen voor producten voor drinkwater. Ter voorkoming van legionellabesmetting is het zelflozende afsluiterhuis vervaardigd van hoogwaardig en glad afgewerkt roestvrijstaal zonder dode ruimtes. Hierdoor is sprake van een goede doorstroming van het inwendige van de afsluiter, aldus de fabrikant.

De membranen zijn ontworpen voor continue bedrijfstemperaturen van 90 °C. De hydraulisch geoptimaliseerde afsluiter is geconstrueerd voor een maximaal toelaatbare bedrijfsdruk van 16 bar en wordt geleverd in nominale doorlaten van DN15 tot DN200. Voor de doorlaten DN125, DN150 en DN200 zijn bovendien uitvoeringen van met kunststof gecoate gietijzeren huizen leverbaar.

Net als bij andere afsluiters van de SISTO serie komen de functionele delen niet in aanraking met het water, waardoor de kans op vervuiling van buitenaf geminimaliseerd wordt.