secundair logo knw 1

KSB breidt het portfolio diepwelpompen van de B-serie uit. Deze serie bestaat uit meertrapspompen met ondergedompelde hydrauliek.

Er zijn zeventien verschillende pompgrootten en drie verschillende waaiervormen beschikbaar. De pompen bestaan uit een modulair pershuis, een stijgleiding en een modulair leiwielhuis.

De maximale opvoerhoogte van de diepwelpompen bedraagt 200 meter en de grootste capaciteit is 720 liter per seconde. Het aantal trappen variëert van 1 tot 25 en de diameters van de trappenhuizen liggen tussen 8 en 24 inch.

Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk, waardoor inbouw zowel boven als onder de vloer mogelijk is. De aandrijving wordt gerealiseerd via verticaal gemonteerde elektromotoren of via een haakse overbrenging met een horizontaal geplaatste diesel- of elektromotor. Het maximaal toelaatbare toerental bedraagt 3.500 omwentelingen per minuut.

Standaard zijn de pompen van gietijzer en staal vervaardigd. Uitvoeringen in volledig roestvrijstaal, duplex- of superduplex-roestvrijstaal alsmede individueel aangepaste materialen zijn eveneens leverbaar. De tussenlagers van de pompassen worden door het verpompte medium gesmeerd, maar kunnen ook worden voorzien van een externe smeringsbron.

De druk in het pomphuis mag maximaal 16 bar bedragen. Optioneel zijn ook bedrijfsdrukken boven 16 bar mogelijk. De maximaal toelaatbare temperatuur van het te verpompen medium bedraagt 105 °C. De afmetingen van de persflenzen voldoen aan DIN-, BS- en ASME-normen.

KSB afsluiter 16x9

Afsluiter met flowmeting
Met de BOA-Control EKB en BOA-Control IMS EKB brengt KSB afsluiters voor drinkwater op de markt, die gecombineerd kunnen worden van sensoren voor het meten van de flow. Dankzij twee ultrasone sensoren is het mogelijk nauwkeurig te meten hoeveel water de afsluiter passeert. Naast toepassing voor drinkwater is het mogelijk de afsluiters te gebruiken in airconditioning- en koelsystemen.

De BOA-Control EKB is niet standaard voorzien van ultrasone sensoren. Bij dit type afsluiter kunnen de sensoren in combinatie met mobiele meetapparatuur van het type Boatronic MS worden aangebracht om metingen te verrichten en de afsluiter bij te stellen, mocht dit nodig zijn.

Afsluiters van het type BOA-Control IMS EKB zijn wel voorzien van vaste sensoren, die worden uitgelezen door een Boatronic MS-420 meetcomputer. Deze meet naast de flow ook de temperatuur van het water en stuurt de gegevens via een 4 - 20 mA signaal naar het besturingssysteem van de installatie waar de afsluiter deel van uitmaakt. De meetgegevens zijn te gebruiken om de actuator van de afsluiter aan te sturen en op deze manier de hoeveelheid water te regelen die door de afsluiter stroomt.

De afsluiters zijn leverbaar in de maten DN 15 tot en met DN 100.

Update 27 feb 2019, toegevoegd: Afsluiter met flowmeting

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...