secundair logo knw 1

Ook op de 15e editie van Aqua Nederland zijn er innovaties te zien. Op Next Level, de bovenverdieping van de evenementenhal, staat de Innovatiestraat opgesteld. Maar ook op de beursvloer tonen bedrijven nieuwe producten.

De Innovatiestraat is een initiatief van netwerkorganisatie Water Alliance en is in eerdere edities van de vakbeurs een blikvanger geweest met bedrijven als Rolapac met drijflaagverwijderaar systemen, Nijhuis Saur Industries, Vislift, Waterstromen en FieldFactors. In de Innovatiestraat staan bedrijven met hun laatste Nederlandse technologie die niet ouder is dan drie jaar en bovendien marktklaar is.

Op Next Level zal ook te zien zijn de InfraCampus-IKN straat. De opstelling is een initiatief van InfraCampus-IKN dat zich richt op het verzamelen, ordenen en delen van kennis binnen de bouw- en infrasector. De InfraCampus staat op het Bouw & Infrapark in Harderwijk. Deze ruimte is de ontmoetingsplek voor bedrijven en organisaties in de infrasector. Een aantal daarvan is ook te vinden op Next Level van de vakbeurs in Gorinchem.

Ook op de beursvloer laten bedrijven vernieuwde technologieën zien. Op de website van Aqua Nederland wordt al een preview gegeven op de Innovatiegallerij.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.