Holland Water, marktleider in legionella-beheersende watertechnologie, neemt de UV-activiteiten en handelsnaam Uvidis over van branchegenoot WaterZorg Friesland. Holland Water haalt met Uvidis een ‘preventietechnologie’ in huis die aanvullend is op het eigen legionellabestrijdingssysteem Bifipro.

Uvidis is gebaseerd op ultraviolette straling. Met UV-C wordt het DNA en RNA van micro-organismen beschadigd, waardoor deze worden geïnactiveerd. Bifipro is een doseringstechnologie waarmee met koper- en zilverionen drinkwater wordt ontdaan van bio-film en legionellabacteriën.

“Uvidis is onder leiding van Wietze Boonstra de afgelopen jaren uitgegroeid tot een voorname aanbieder van waterzuiverende oplossingen op basis van ultraviolet licht. Niet verwonderlijk, want UV-technologie is uitermate geschikt als ‘poortwachter’, een systeem dat drinkwater ontdoet van bio-organismen bij de ingang van de waterinstallatie”, licht Leo de Zeeuw, oprichter van Holland Water, de overname toe.

De transactie is de eerste strategische overname van Holland Water sinds investeringsmaatschappij OxGreenfield een belang nam in de watertechnologie-onderneming, met vestigingen in Driebergen en Drachten. Dat gebeurde in november 2020. 

Na de verkoop van Uvidis gaat WaterZorg Friesland zich toeleggen op wateradviesdiensten, laat directeur Boonstra weten.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!