secundair logo knw 1

Leo de Zeeuw (Holland Water) en Wietze Boonstra (WaterZorg Friesland)

Holland Water, marktleider in legionella-beheersende watertechnologie, neemt de UV-activiteiten en handelsnaam Uvidis over van branchegenoot WaterZorg Friesland. Holland Water haalt met Uvidis een ‘preventietechnologie’ in huis die aanvullend is op het eigen legionellabestrijdingssysteem Bifipro.

Uvidis is gebaseerd op ultraviolette straling. Met UV-C wordt het DNA en RNA van micro-organismen beschadigd, waardoor deze worden geïnactiveerd. Bifipro is een doseringstechnologie waarmee met koper- en zilverionen drinkwater wordt ontdaan van bio-film en legionellabacteriën.

“Uvidis is onder leiding van Wietze Boonstra de afgelopen jaren uitgegroeid tot een voorname aanbieder van waterzuiverende oplossingen op basis van ultraviolet licht. Niet verwonderlijk, want UV-technologie is uitermate geschikt als ‘poortwachter’, een systeem dat drinkwater ontdoet van bio-organismen bij de ingang van de waterinstallatie”, licht Leo de Zeeuw, oprichter van Holland Water, de overname toe.

De transactie is de eerste strategische overname van Holland Water sinds investeringsmaatschappij OxGreenfield een belang nam in de watertechnologie-onderneming, met vestigingen in Driebergen en Drachten. Dat gebeurde in november 2020. 

Na de verkoop van Uvidis gaat WaterZorg Friesland zich toeleggen op wateradviesdiensten, laat directeur Boonstra weten.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!