secundair logo knw 1

Ondertekening van de overnamedocumenten met van vlnr Rogier van den Brink (CEO Holland Water), Mark Engelenburg en Leo de Zeeuw

Holland Water, specialist in legionella-beheersende watertechnologie, neemt branchegenoot Ateca over. Het in Den Haag gevestigde bedrijf Ateca is gespecialiseerd in legionellapreventie. Met de overname wil Holland Water zijn positie in de zogeheten EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) versterken.

Het is de tweede strategische overname van Holland Water sinds het bedrijf in november 2020 een samenwerkingsverband met investeringsmaatschappij OxGreenfield aanging. In maart van dit jaar nam het bedrijf de UV-activiteiten en handelsnaam Uvidis over van branchegenoot WaterZorg Friesland.

Evenals Holland Water richtte Ateca zich op de ontwikkeling en afzet van de koper- en zilverionisatietechnologie als bestrijding van de legionellabacterie in drink- en koelwaterinstallaties. Met de bundeling van de krachten liggen er nu mogelijkheden om het initiatief te behouden in de veranderende waterbeheermarkt, stelt Ateca-oprichter Mark Engelenburg, die in een persbericht aankondigt een stap terug te doen nu de overname een feit is.

De technologie staat in Nederland en een handjevol andere landen stevig op de kaart, zegt Leo de Zeeuw, oprichter van Holland Water. “Nu is het tijd om samen ten strijde te trekken en de onbetwiste marktleider in EMEA te worden.”

 

MEER INFORMATIE
Holland Water neemt UV-technology over van WaterZorg Friesland

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...