secundair logo knw 1

Ferr-Tech is tijdens de WEX Global 2023 in Spanje in de prijzen gevallen. De Drentse start-up won de Aqualia Innovation Award met haar product FerSol (Ferraat(VI) in vloeibare vorm). Ferr-Tech werd door de vakjury verkozen tot prijswinnaar, vanwege een sterke businesscase en voorts omdat het bedrijf ‘een grote bijdrage levert aan duurzaamheid en een innovatief product heeft’.

De Aqualia Innovation Award is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waar innovatieve producten of toepassingen in de watersector. De awards worden uitgereikt tijdens WEX Global in Sevilla: een bijeenkomst voor de water-, afvalwater- en duurzame sector.

De Aqualia Innovation Award is niet de eerste award die Ferr-Tech in de wacht sleept. Vorig jaar wonnen de Drenten de WIS 2022 Innovation Stimulation Award. In 2021 sleepte Ferr-Tech de CES Innovation Award op ’s werelds grootste technologiebeurs in Las Vegas in de wacht: de Consumer Electronics Show.

Ferraat(VI) staat al decennia wereldwijd bekend als de sterkste oxidant voor waterbehandeling van (industrieel) afvalwater. In tegenstelling tot veelgebruikte chemicaliën voor waterzuivering, is Ferraat(VI) milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Tot voor kort was het echter niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren.

De Meppelse start-up vond de formule waarmee Ferraat(VI) tenminste twee maanden houdbaar blijft. Daarmee kan het worden toegepast voor industrieel gebruik.

“FerSol maakt de waterbehandeling duurzamer en energie-efficiënter, zodat waterhergebruik in industriële processen mogelijk is”, zegt Ehsan Saebnoori, R&D director bij Ferr-Tech. “Hiermee willen we een bijdrage leveren aan één van de bepalende thema’s van de 21e eeuw: het voorkomen van waterschaarste.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…
Als de twee probleemkelders zijn afgesloten dan lopen we toch geen risico meer? Of zijn de verkeerde kelders per ongeluk afgesloten?
De waterschappen blijven achter bij de hoeveelheden neerslag die de komende jaren op ons afkomen. Dijkverhoging zal geen uitweg bieden in de ontstane situatie en zelfs gevaarlijk. Geef water zelf de ruimte in de huidige tijd en ga het gesprek aan met de landbouw of laat de landbouw zelf beslissen in kritieke regio's. Neerslaghoeveelheden van boven de 100 mm in een etmaal is geen uitzondering in deze tijd fase.