secundair logo knw 1

Het team nautisch beheer van watercyclusbedrijf Waternet heeft een nieuw inspectievaartuig in gebruik genomen. Het is een elektrische high-density polypropyleen inspectieboot, gemaakt van kunststof en zonder emissie.

Het vaartuig is vernoemd naar Pieter Kruiswijk, de vorig jaar overleden waterschapsbestuurder die een belangrijke rol heeft gespeeld in het schoonmaken van de rivier de Vecht.

De 'Pieter Kruiswijk' wordt op de Vecht en andere (doorgaande) vaarwegen gebruikt voor toezicht op wetten, voorschriften en afspraken. In totaal beheert het team 180 kilometer vaarweg, waaronder ook de wateren in de Amsterdamse grachtengordel.

Het schip inspecteert met side scan apparatuur de vaarwegen. Met ipad en gps worden obstakels, vegetatie en betonning in beeld gebracht, dit om een veilige scheepvaart te kunnen waarborgen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Frisse wind van de PVV is nuttig. Wijze van Aanbestedingen dient aangepast te worden.
Maak verspillende Nederlanders eerst bewust van hun drinkwater gebruik: gewoon korter douchen ( ik red een normale beurt binnen een minuut) gebruik eerste koude water uit douche voor wc doorspoelen, gebruik altijd de kleine doorspoelknop van je wc. Spoel je vuile vaat nooit voor. Neem hooguit 1x een douchebeurt. Vang regenwater zoveel mogelijk op in regentonnen voor zomers tuin bewateren.💦💦💦
Wat ik mis is de preventieve kant. Een paar maatregelen. Laag hangend fruit als verkoop van niet-zuinige toiletten verbieden. Alleen nog max. 3 liter/6 liter spoeling. Ook stimuleren dan wel verplichten van opvang hemelwater voor toiletspoeling bij nieuwbouw, zowel huishoudens als industrie. Bij deze maatregelen verbeter je ook efficiëntie rioolwaterzuivering en kunnen meer aansluitingen plaatsvinden zonder uitbreiding. Hemelwater opvang stimuleren voor koeling.
Marjolijn Haasnoot is Hoogleraar klimaatadaptatie, daarmee ook zeker onderzoeker, maar meer dan dat.
Duidelijk verhaal Marjolijn