secundair logo knw 1

Het team nautisch beheer van watercyclusbedrijf Waternet heeft een nieuw inspectievaartuig in gebruik genomen. Het is een elektrische high-density polypropyleen inspectieboot, gemaakt van kunststof en zonder emissie.

Het vaartuig is vernoemd naar Pieter Kruiswijk, de vorig jaar overleden waterschapsbestuurder die een belangrijke rol heeft gespeeld in het schoonmaken van de rivier de Vecht.

De 'Pieter Kruiswijk' wordt op de Vecht en andere (doorgaande) vaarwegen gebruikt voor toezicht op wetten, voorschriften en afspraken. In totaal beheert het team 180 kilometer vaarweg, waaronder ook de wateren in de Amsterdamse grachtengordel.

Het schip inspecteert met side scan apparatuur de vaarwegen. Met ipad en gps worden obstakels, vegetatie en betonning in beeld gebracht, dit om een veilige scheepvaart te kunnen waarborgen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.