secundair logo knw 1

Jan Remeysen en Annette Ottolini openen de demiwaterfabriek | Foto Evides/BASF

De demiwaterfabriek op het bedrijfsterrein van BASF Antwerpen is officieel in gebruik genomen. BASF-topman Jan Remeysen en Annette Ottolini van Evides Waterbedrijf gaven gezamenlijk het startsein.

BASF en Evides Industriewater (EIW) hebben ontwerp en de bouw van een nieuwe demiwaterfabriek samen opgepakt, daarvoor tekenende beide partijen in 2020 een uitgebreide overeenkomst tot strategische samenwerking. Nu de bouw is afgerond, verzorgt EIW de volledige productie en levering van demiwater. De fabriek vervangt de huidige BASF-installatie.

De nieuwe demiwaterfabriek moest worden geïntegreerd in het complexe warmte- en productieproces van de BASF-fabriek. Dat betekent dat er demiwater van hoge kwaliteit moet worden geleverd, bijvoorbeeld voor de productie van stoom. Daarbij wordt ingezet op duurzaam water- en energiegebruik.

Zo draait de volledige demiwaterproductie op groene stroom en wordt restwarmte gebruikt voor het opwarmen van voedingswater. Voorts wordt condensaat van stoom afkomstig uit een specifieke installatie hergebruikt als voedingswater in het demiproces. De installatie is zo opgezet dat minder chemicaliën nodig zijn bij de zuivering naar demiwater, aldus beide bedrijven.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Goed stuk! Biologisch afbreekbare spons besteld, plastic heb ik al grotendeels uit mijn keuken verwijderd. Eigenlijk moet ik ook mijn kleding eens serieus gaan nemen. 
Het komt binnen Marianne. Dankjewel!
Fusie Rijnland en AGV zou een mooie vuist opleveren om op de Rijn weer de zalm uit te nodigen. Preventief beleid is altijd beter dan curatief beleid. Indertijd was Internationaal Watertribunaal al de vervuiling op de Rijn van de industrie aan het meten. Fliessende Welle onderzoek.
Geweldig verhaal Marianne!  Uit mijn hart gegrepen.
Als Unie van Waterschappen proberen we, soms in afstemming met NGO's aandacht te vragen voor dit probleem. Maar inderdaad het is taaie kost....
Er is al veel bekend over toiletbezoek en kantoren (SIMDEUM rekenregels). Neem eens contact op met Mirjam Blokker van KWR.