secundair logo knw 1

Jan Remeysen en Annette Ottolini openen de demiwaterfabriek | Foto Evides/BASF

De demiwaterfabriek op het bedrijfsterrein van BASF Antwerpen is officieel in gebruik genomen. BASF-topman Jan Remeysen en Annette Ottolini van Evides Waterbedrijf gaven gezamenlijk het startsein.

BASF en Evides Industriewater (EIW) hebben ontwerp en de bouw van een nieuwe demiwaterfabriek samen opgepakt, daarvoor tekenende beide partijen in 2020 een uitgebreide overeenkomst tot strategische samenwerking. Nu de bouw is afgerond, verzorgt EIW de volledige productie en levering van demiwater. De fabriek vervangt de huidige BASF-installatie.

De nieuwe demiwaterfabriek moest worden geïntegreerd in het complexe warmte- en productieproces van de BASF-fabriek. Dat betekent dat er demiwater van hoge kwaliteit moet worden geleverd, bijvoorbeeld voor de productie van stoom. Daarbij wordt ingezet op duurzaam water- en energiegebruik.

Zo draait de volledige demiwaterproductie op groene stroom en wordt restwarmte gebruikt voor het opwarmen van voedingswater. Voorts wordt condensaat van stoom afkomstig uit een specifieke installatie hergebruikt als voedingswater in het demiproces. De installatie is zo opgezet dat minder chemicaliën nodig zijn bij de zuivering naar demiwater, aldus beide bedrijven.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.