secundair logo knw 1

Krohne introduceert de Optisens TSS 2000. Dit is een nieuwe sensor voor vaste stoffen. Deze is uitgevoerd als dompelsensor voor proces- en kwaliteitscontroles in afvalwater en industriële applicaties.

Bij toepassingen in de afvalwaterverwerking is Optisens TSS 2000 toepasbaar voor het monitoren van het vaste stoffengehalte in biologisch slib, bijvoorbeeld in voor- en nabezinkingtanks of bij het monitoren van de biologische afvalwaterbehandeling in beluchtingsbassins.

Andere toepassingen vinden we in industriële processen waarin water met vaste stoffen een rol speelt. Dat zijn bijvoorbeeld proceswater in de papier- en pulpindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de chemie en de metaalsector. Ook het monitoren van effluent in communaal en industrieel afvalwater is mogelijk met de Optisens TSS 2000.

Dit meetapparaat maakt gebruik van een sensor met één lichtstraal in het near infrared bereik. Dit is voor veel toepassingen voldoende. Voor veeleisende applicaties, zoals moeilijke afvalwateromstandigheden of waar apparatuur aan hygiënische eisen moet voldoen, zijn de Optisens TSS 3000 en TSS 7000 beschikbaar, die gebruik maken van vier infrarood lichtstralen. Deze zijn een half jaar geleden geïntroduceerd.

De Optisens TSS 2000 heeft een roestvrijstalen body met krasbestendig saffier-meetglas en kan optioneel worden voorzien van een automatische sensorreiniging. Het apparaat kan geïnstalleerd worden door hem aan een kabel te hangen, maar het gebruik van de sensorfitting Sensofit IMM 2000 wordt aanbevolen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.