Jos van Dalfsen en Henk Schonewille vormen de nieuwe directie van Wafilin Systems. De komende maanden doet oprichter en technisch directeur Harry van Dalfsen een stap terug in het Friese bedrijf. Samen met de nieuwe aandeelhouder Erwin Dirkse neemt hij zitting in de Raad van Advies.

Jos van Dalfsen bekleedde sinds maart 2018 de functie van R&D-manager bij de membraanfiltratiesystemen-ontwikkelaar. Een rol waarin hij zich ontwikkeld en bewezen heeft, zegt Harry van Dalfsen. Jos van Dalfsen vormt nu met ceo Schonewille de directie van het bedrijf.

Wafilin Systems heeft zich door de jaren gericht op de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame membraanfiltratieoplossingen voor de voedings- en zuivelindustrie. Nu heeft de onderneming ambities om zich ook op de internationale markt te richten. 

Met de nieuwe aandeelhouder Erwin Dirkse heeft het bedrijf daartoe een bestuurder met internationale en bestuurlijke ervaring in huis gehaald. Dirkse is non-executive director bij Global Environmental Solutions en is lid van de Raad van Commissarissen bij Water Alliance, de Advisory Board van Aquatech Global Events en Economic Board Noord Nederland.

Dirkse neemt met Harry van Dalfsen zitting in de Raad van Advies. Dit nieuwe orgaan zal de directie ondersteunen bij het uitvoeren van haar visie op duurzaam en circulair ondernemen. Daarnaast fungeert de adviesraad als klankbord en sparringpartner voor de directie. 

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!