secundair logo knw 1

Foto Lucas Kemper

BubbleFlush heeft de WIS Award 2024 gewonnen. Het concept - met imploderende bubbels worden toiletten duurzaam gereinigd - won tijdens de finale van de verkiezing zowel de publieks- als de juryprijs.

De WIS Award is de tweejaarlijkse prijs van netwerkorganisatie Water Alliance voor de beste innovatie in de watertechnologie. Deze week werd de finale gehouden tijdens tijdens de European Water Technology Week in Leeuwarden.

De winnende techniek is een productie van het bedrijf TranZero uit Zoetermeer, een initiatief van de ondernemers Dennis Luiten en Hidde Reitsma.

“Met de BubbleFlush willen we de schoonmaakindustrie transformeren naar een ecologisch verantwoorde manier van toiletreiniging”, zegt Luiten, die tijdens de finale met een sprankelende pitch het publiek snel voor zich wist te winnen. “Jaarlijks worden er miljarden liters chloor en andere schadelijke schoonmaakmiddelen geproduceerd, die via het toilet in de natuur belanden. Met de BubbleFlush is dat niet meer nodig.”

De BubbleFlush is een apparaat in de vorm van een soort kruimeldief. “De BubbleFlush maakt gebruik van een eeuwenoud krachtig natuurverschijnsel: cavitatie. Imploderende bubbels die alle vuil- en kalkaanslag effectief verwijderen”, aldus Luiten.

Vooralsnog richt het bedrijf zich met de innvoatie op de schoonmaakbranche en aanverwante bedrijven in Nederland, maar ook in andere landen. “Dat is dus een B2B-benadering, mogelijk dat we ons later ook op de particuliere markt kunnen storten.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.