0
0
0
s2smodern

ATB heeft het nieuwe reeks filterpersen onder de naam PEH-SC in Nederland geïntroduceerd. Deze worden gemaakt door het Spaanse bedrijf TEFSA. "De persen kenmerken zich door een veel compactere bouwwijze dan eerdere filterpersen", zegt Hauke Lokkers, technisch commercieel medewerker bij ATB.

De geringere omvang en het daarmee samengaande lagere gewicht biedt uiteraard voordelen bij het installeren en stellen minder hoge eisen ten aanzien van de ruimte waarin de pers wordt geplaatst. "Dat is belangrijk, want een grote filterpers kan richting de 100 ton wegen."
 
Dat de persen compact zijn, komt doordat er voor het persen slechts één hydraulische cilinder wordt toegepast in combinatie met vier trekstangen. Een ander voordeel is dat de pers eenvoudiger is opgebouwd met als gevolg lagere onderhouds- en operationele kosten.
 
De maximale filterplaatgrootte van de PEH-SC is 2.800 bij 2.200 mm en het maximale aantal platen is 180. Het maximale koekvolume bedraagt 35 kubieke meter. Het filtratie-oppervlak kan ten hoogste 1.800 vierkante meter bedragen.
 
De PEH-SE serie filterpersen kan toegepast worden voor bijvoorbeeld grondreiniging, waterzuivering en andere industriële toepassingen op het gebied van afvalwater- en procestechniek.