secundair logo knw 1

Water Waves heeft samen met partner Lamp-ion een nieuwe methode ontwikkeld voor het verwijderen van medicijnresten en pesticiden uit afvalwater en voor desinfectie van water.

Het uitgangspunt is de WW Ultraoxidizer. Dit is een installatie die verontreinigingen in water oxideert met behulp van waterstofperoxide, ijzerionen en soms ook ozon. De nieuwe methode maakt gebruik van UV-C (UV-licht van 100 - 280 nm) om microbiologische verontreinigingen te helpen verwijderen.

Om de kwartsglazen behuizingen van de UV-C-lampen te beschermen tegen aangroei, maakt het systeem gebruik van ultrasoon geluid. Met name bij afvalwaterzuivering is dit van groot belang, omdat de lichtopbrengst van de lampen anders zeer snel afneemt door vervuiling.

Testfase
Kenmerken van het systeem zijn de grote waterbehandelcapaciteit, opschaalbaarheid, het geringe onderhoud en de kleine footprint van de installatie. Op dit moment is het systeem nog in de testfase.

Er zijn twee prototypen getest met een volume van 1 m3; een batchreactor en een continu doorstoomde reactor. Deze zijn volledig geautomatiseerd en uitgerust met een cloudservice voor alarmering en onderhoud op afstand.

Onbeperkt opschaalbaar
Zowel de batchreactor als de continu doorstoomde reactor zijn zo ontworpen dat ze nagenoeg onbeperkt opschaalbaar zijn. Hierdoor is het mogelijk om dit zuiveringsconcept toe te passen voor het nazuiveren van effluent van rwzi's.

Specifiek voor de toepassing in rioolwaterzuiveringen werken Water Waves, Lamp-ion en Brightwork samen om continu doorstoomde filtratiesystemen uit te rusten met UV-C-lampen en ultrasound modules van Water Waves.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.