0
0
0
s2sdefault

Water Waves heeft samen met partner Lamp-ion een nieuwe methode ontwikkeld voor het verwijderen van medicijnresten en pesticiden uit afvalwater en voor desinfectie van water.

Het uitgangspunt is de WW Ultraoxidizer. Dit is een installatie die verontreinigingen in water oxideert met behulp van waterstofperoxide, ijzerionen en soms ook ozon. De nieuwe methode maakt gebruik van UV-C (UV-licht van 100 - 280 nm) om microbiologische verontreinigingen te helpen verwijderen.

Om de kwartsglazen behuizingen van de UV-C-lampen te beschermen tegen aangroei, maakt het systeem gebruik van ultrasoon geluid. Met name bij afvalwaterzuivering is dit van groot belang, omdat de lichtopbrengst van de lampen anders zeer snel afneemt door vervuiling.

Testfase
Kenmerken van het systeem zijn de grote waterbehandelcapaciteit, opschaalbaarheid, het geringe onderhoud en de kleine footprint van de installatie. Op dit moment is het systeem nog in de testfase.

Er zijn twee prototypen getest met een volume van 1 m3; een batchreactor en een continu doorstoomde reactor. Deze zijn volledig geautomatiseerd en uitgerust met een cloudservice voor alarmering en onderhoud op afstand.

Onbeperkt opschaalbaar
Zowel de batchreactor als de continu doorstoomde reactor zijn zo ontworpen dat ze nagenoeg onbeperkt opschaalbaar zijn. Hierdoor is het mogelijk om dit zuiveringsconcept toe te passen voor het nazuiveren van effluent van rwzi's.

Specifiek voor de toepassing in rioolwaterzuiveringen werken Water Waves, Lamp-ion en Brightwork samen om continu doorstoomde filtratiesystemen uit te rusten met UV-C-lampen en ultrasound modules van Water Waves.