secundair logo knw 1

Acquaint heeft de nieuwe techniek Aquabrella, een inspectie tool die drinkwaterbedrijven in staat stelt om inzicht te krijgen in de conditie van hun leidingen, vorige week gelanceerd op de relatiedag. De innovatie is door de Kamer van Koophandel opgenomen in de Innovatie Top 100 van dit jaar.

De Aquabrella is al succesvol toegepast bij een inspectie in opdracht van Dunea, laat Acquaint weten. In samenwerking met GMB rioleringstechnieken is de 40 kilometer lange transportleiding van Bergambacht naar de duinen in Scheveningen geïnspecteerd met de tool.

De Aquabrella lijkt op een paraplu. In de leiding klapt de paraplu uit om zo met de stroming van het water mee te varen naar het eindpunt. Onderweg verzamelt de Aquabrella data. De tool meet onder andere de wanddikte, verzakkingen en deformaties, en brengt de ligging van de leiding in beeld. Met ultrasone geluidsgolven en magnetische velden bepaalt het systeem de conditie van de leiding.

Met de draadloze inspectietool vergroot Acquaint het bereik van één kilometer met de traditionele visuele camera inspectie naar een bereik van ruim twintig kilometer. Door zijn flexibele design past hij door een mangat, wordt de wand van de leiding tijdens de inspectie nauwelijks aangetast en ontstaat weinig troebeling, waardoor de drinkwaterleiding met gemak in gebruik kan worden gehouden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.