Colors: Blue Color

H2O Premium biedt u volledige artikelen uit het vakblad. De artikelen zijn beschikbaar voor de abonnees van H2O en leden van KNW. Bestaande leden kunnen hieronder inloggen. Meer informatie over onze abonnementen? Klik dan hier.

0
0
0
s2smodern

Wateropleidingen bestaat 25 jaar. In die tijd heeft het instituut zich ontwikkeld tot de grootste opleider van de sector. Tegelijk zijn de waterproblemen complexer geworden en is het besef doorgedrongen dat leren na school doorgaat. Directeur Agnes Maenhout blikt terug én vooruit.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Is de Europese Kaderrichtlijn Water nog fit for purpose? Of moeten de doelen bijgesteld, de regels versoepeld en de administratieve lasten omlaag? De Europese Commissie onderwerpt de KRW momenteel aan een fitness check. De afgelopen maanden konden belanghebbenden en publiek laten weten of de KRW werkt, en vooral: hoe het verder moet. 

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Orkanen met vriendelijke namen als Katrina, Sandy, Harvey en Irma richten enorme ravages aan in de Verenigde Staten. Verwoestende stormen zijn van alle tijden in Amerika, maar deze beginnen ook de beleving van het water te beïnvloeden. Katrina was een game changer, zegt Henne Schuwer, de Nederlandse ambassadeur in de VS. ‘De mood in Amerika is aan het omslaan’.

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Nu is jaarlijks twaalf miljoen m³ zand nodig om onze kust veilig te stellen. Zandsuppletie werkt, maar blijft dat ook zo? Met een sneller stijgende zeespiegel stijgt het benodigde volume. In een somber scenario loopt het op tot 240 miljoen m³ in 2100. Een gigantische berg zand. Elk jaar weer. Is dat nog te doen? Waar ligt het kantelpunt? Wat is het alternatief?

Lees meer...

0
0
0
s2smodern

Hoe fantastisch het eindresultaat ook was, de Elfstedentocht van Maarten van der Weijden had afgelopen zomer een valse start. Vanwege de hoge concentratie bacteriën in het water mochten recreanten niet meezwemmen. Reden voor de langeafstandszwemmer en Olympisch kampioen om aandacht te vragen voor de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Lees meer...

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het