0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ze beschouwen zich niet als politieke partijen. Ze hebben de focus op water en voeren het hardst campagne van allemaal. Op 20 maart moet zich dat uitbetalen in nog meer zetels voor Water Natuurlijk en de Algemene Waterschapspartij.

Tekst Corien Lambregtse

Het is de vraag wie ze kent: Water Natuurlijk en de Algemene Waterschapspartij. Ze staan naast de traditionele partijen op het stembiljet waarop de kiezer bij de waterschapverkiezingen van 20 maart 2019 een rondje rood mag maken. Beide partijen zijn voor de waterschapsverkiezingen van 2008 opgericht, omdat bij die verkiezingen het lijstenstelsel werd ingevoerd. Voor die tijd werden kandidaten voor de waterschappen op persoonlijke titel gekozen. 

Water Natuurlijk en de Algemene Waterschapspartij beschouwen zich niet als politieke partijen, maar puur als waterschapspartijen. Daarom voeren zij bij de waterschapsverkiezingen het hardst campagne van allemaal.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het