0
0
0
s2sdefault

PERSONALIA - Het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) krijgt een nieuwe directie. Erik Wagener wordt algemeen directeur. Eric Withaar is aangesteld als directeur bedrijfsvoering & control.

EricErik vk staand 180De twee volgen Richard Jorissen en Erik Kraaij op, die beiden binnen Rijkswaterstaat een andere functie gaan vervullen.

De wisseling van directie is een gevolg van het samenvoegen van de programma’s HWBP en HWBP2. De nieuwe directie gaat het HWBP begeleiden tijdens de uitvoeringsfase, die nu is aangebroken.

Het programma, dat onderdeel is van het Deltaprogramma, staat de komende jaren voor de grootste dijkversterkingsoperatie ooit. Meer dan 1.100 kilometer aan dijken en 486 sluizen en gemalen moeten tot 2028 worden aangepakt. Verspreid over 300 projecten in heel Nederland, langs de kust, de grote rivieren en meren. Voor deze dijkversterkingsoperatie is 7,4 miljard euro uitgetrokken.

Vanaf 2020 nemen de projecten toe. Als kwartiermakers beginnen Wagener en Withaar 1 juni formeel aan hun nieuwe klus, maar zijn vanaf 1 juli volledig aan het werk voor het dijkversterkingsprogramma.

Wagener is nu directielid bij Waterschap Drents Overijsselse Delta, Withaar directeur bedrijfsvoering en projectbeheersing van Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.